Pega’s AI-gestuurde low-code software uitgerust met meer intelligentie voor betere beslisondersteuning en hogere productiviteit

25 november 2022

Pegasystems, een low-code platformprovider, lanceert de nieuwste editie van zijn Pega Infinity-softwaresuite.  Met Pega Infinity 8.8 kunnen organisaties nog sneller apps implementeren, slimmere workflows creëren en betere ervaringen leveren voor zowel medewerkers als klanten. Met de nieuwe features kunnen gebruikers AI organisatiebreed toepassen voor meer efficiëntie, snelle innovatie en betere klantinteractie.

Artificial Intelligence is geen hype meer of alleen een technologie voor datawetenschappers. Als het pragmatisch wordt ingezet, zorgt het voor betere eindgebruikerservaringen en helpt het low-code ontwikkelaars betere apps te bouwen. Het gebruik van AI in combinatie met een automatiseringsplatform verhoogt de productiviteit van medewerkers, omdat zij beter beslissingen kunnen nemen. Dit zorgt vervolgens weer voor meer klantbetrokkenheid, meer innovatie, lagere kosten en betere bedrijfsprestaties.

Er is nog meer intelligentie toegevoegd aan Pega’s low-code, AI-gestuurde besluitvormings- en workflowautomatiseringsmogelijkheden. Dankzij het lerend vermogen van Pega’s AI-modellen, nemen de voordelen in de loop van de tijd alsmaar toe.

Pega Infinity 8.8 omvat verbeteringen aan Pega Platform,  Pega Customer Decision Hub , en Pega Customer Service zoals:

  • Developer Assistant Panel is onderdeel van Pega’s App Studio en doet AI-gestuurde aanbevelingen aan ontwikkelaars bij het bouwen van apps en workflows. Citizen-developers krijgen via een ondersteuningspaneel ook contextuele aanbevelingen waardoor zij met minder coaching kwalitatief betere applicaties kunnen ontwikkelen. IT-leidinggevenden kunnen erop vertrouwen dat citizen developers de richtlijnen volgen en gebruikmaken van best practices, zodat de low-code-apps veilig en duurzaam zijn.
  • Prediction Widget maakt inzichtelijk hoe AI-gestuurde voorspellingen worden gedaan, zoals case-routing, kansberekening en redenering achter ontbrekende Service Level Agreements (SLA’s).  Ook geeft het meer inzicht in bepaalde gedragingen zoals overstappen, fraude en risico-inschatting. Dit heeft een positieve invloed op het vertrouwen in de AI ondersteuning.
  • Overzichten en dashboards met uniforme, interactieve visualisatiemogelijkheden voor tabellen en grafieken. Gebruikers kunnen intuïtief dashboards bouwen en personaliseren om data visueel te interpreteren en zo trends, successen of verbeterpunten te bepalen. Vervolgens kunnen ze deze inzichten eenvoudig binnen hun organisatie delen.
  • Pega Robot Studio heeft een aantal verbeteringen waardoor gebruikers van alle vaardigheidsniveaus sneller en gemakkelijker betrouwbare bots kunnen bouwen en inzetten die eentonig werk automatiseren en bedrijfsprocessen efficiënter maken.

Nieuwe functies voor AI-gestuurde besluitvorming op het gebied van customer engagement. Hiermee kunnen frontofficemedewerkers beter op de klantvraag reageren en de customer lifetime value optimaliseren, zoals:

  • Pega Customer Data Connectors koppelt eenvoudig realtime AI-mogelijkheden van Pega Customer Decision Hub aan bestaande klantdataplatforms van organisaties, zoals Adobe, Celebrus en ZineOne. Servicemedewerkers kunnen interacties optimaliseren met behulp van next-best-action-beslissingen zonder vast te zitten aan een specifieke dataleverancier.
  • Fast-Release Changes, een verbetering van de module voor wijzigingsbeheer van Customer Decision Hub,1:1 Operations Manager. Zonder de workflows te verstoren kunnen gebruikers snel een bestaande strategie aanpassen op het moment dat een dringende wijziging nodig is. Ook kunnen ze meerdere werkcycli tegelijk beheren en prioriteren.
  • Impact Analyzer monitort realtime engagement en AI-modellen om het succes van next-best-action strategieën te optimaliseren en te bepalen. Door specifieke data inzichtelijk te maken kunnen gebruikers beslissingen nemen die de totale prestatie verbeteren.

Meer gepersonaliseerde aanbiedingen en gestroomlijnde workflows voor betere service-ervaringen en snellere oplossingen met realtime AI en automatisering, waaronder:

  • Voice en Messaging AI – de verbeterde interactietijdlijn met transcriptiemogelijkheden automatiseert call-wrapping-functies voor callcentermedewerkers.  Nadat het servicegesprek is beëindigd, maakt Pega direct een tijdlijn van activiteiten die aan het gesprek zijn gekoppeld in plaats van handmatige notities. Nieuwe realtime notificaties voor supervisors geven inzichten om de ervaringen van klanten en medewerkers te verbeteren.
  • Verbeterde geïntegreerde workflow-automatisering – hiermee kunnen organisaties Pega’s workflow-automatisering uitbreiden naar elke selfserviceportal, ongeacht de leverancier. Klanten, context en workflow worden eenvoudig overgezet van selfservice naar elke desktop voor naadloze service-ervaringen.
  • Geavanceerde re-decisioning, door Pega Customer Service en Pega Customer Decision Hub met elkaar te verbinden, krijgen servicemedewerkers de meest relevante, gepersonaliseerde aanbiedingen in realtime. Zo kunnen zij op het moment dat ze met een klant in gesprek zijn de meeste geschikte aanbiedingen doen voor cross-selling of om klanten te behouden zodra de oorspronkelijke reden waarvoor contact werd opgenomen, is afgehandeld.

“Organisaties kunnen niet meer om AI heen; het is essentieel bij het stimuleren van digitale transformatie. Pragmatische AI-gestuurde besluitvorming is noodzakelijk voor hyper-gepersonaliseerde customer engagement, en stelt medewerkers in staat om klantgerichter en efficiënter te werken”, aldus Don Schuerman, CTO bij Pegasystems. “Het is belangrijk dat AI toegankelijker, transparanter en functioneler wordt om alle afdelingen binnen een organisatie te ondersteunen snellere, betere beslissingen te nemen waarvan zowel de klanten als de organisatie zelf profiteren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This