NSI zet verdere groei in met overname van BuSI

22 november 2022

NSI, dochteronderneming van Europees IT bedrijf Cegeka die actief is op de Franstalige markt, neemt het IT-bedrijf BuSI over. Met de overname van 100% van de aandelen van BuSI, met hoofdkantoor in Brussel, bevestigt NSI haar plannen om sterk te groeien in de Franstalige markt in België. Het bedrijf telt inmiddels bijna 1400 medewerkers. Er worden géén financiële details vrijgegeven.

BuSI is actief sinds 2002 en telt 260 IT-professionals. Zij ondersteunen IT-projecten bij overheidsorganisaties en een aantal grote bedrijven, voornamelijk in Wallonië en Brussel. 

Deze overname betekent een aanzienlijke meerwaarde voor zowel NSI als BuSI. Enerzijds breidt het klantenbestand van NSI verder uit en voegt het bedrijf nieuwe expertise toe aan haar portfolio. BuSI wordt op haar beurt deel van een IT-groep die dezelfde waarden deelt en kan voortaan meer mogelijkheden bieden aan haar personeel. 

“Met deze overname bevestigt NSI opnieuw haar streven om een belangrijke speler te worden op de Belgische IT-markt. We hebben nu bijna 1.400 medewerkers in dienst en hebben onze aanwezigheid in de Brusselse regio aanzienlijk versterkt. Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor ons bedrijf”, aldus Manuel Pallage, CEO van NSI. 

“We kozen ervoor om in zee te gaan met NSI omdat wij dezelfde waarden en hetzelfde respect voor mensen delen. Onze expertise en vaardigheden vullen elkaar ook goed aan. Dit biedt verschillende synergiën, die zowel de kwaliteit van onze services als de ontwikkeling van onze medewerkers ten goede zullen komen”, besluit Bernard t’Kint, oprichter van BuSI.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This