Acronis revolutioneert de markt met nieuwe, vereenvoudigde EDR-oplossing voor MSP’s

17 november 2022

Live vanuit de jaarlijkse #CyberFit Summit introduceert Acronis, de wereldwijde leider in cyberbeveiliging, vandaag haar nieuwe product, Acronis Advanced Security + EDR voor Acronis Cyber Protect Cloud. Advanced Security + EDR biedt een innovatieve benadering voor het effectief detecteren, indammen en herstellen van bedreigingen dankzij een beperktere complexiteit ten opzichte van andere EDR-oplossingen

Acronis Advanced Security + EDR volgt gevestigde sectorstandaarden en werkt met het MITRE ATT&CK® framework, waardoor de complexe oplossingen om gelijke tred te houden met de huidige geavanceerde bedreigingen worden vereenvoudigd. Het doet dit door gebruik te maken van een geïntegreerde platformaanpak, waarmee IT-teams geavanceerde aanvallen kunnen detecteren en begrijpen, en vervolgens de systemen snel kunnen herstellen met behulp van functies zoals aanvalspecifieke, one-click rollback. Door gebeurtenissen te correleren, aanvalsketens te analyseren en mensvriendelijke, begeleide interpretaties te presenteren, verminderen bedrijven drastisch de tijdsbelasting voor zeer gespecialiseerde (en dure) beveiligingsanalisten alsook de time-to-remediate (TTR) voor de bedrijfsactiviteiten.

Deze aankondiging volgt op een reeks ontwikkelingen van het bedrijf, te beginnen met de bekendmaking van het vernieuwende, op gedrag gebaseerde DLP-product op RSAC 2022 in juni en meer recent, het welverdiende Approved-label van AV-TEST voor Corporate Endpoint Protection op macOS. 

“Acronis bood ons een geweldige oplossing voor een solide eindpuntbescherming”, aldus Dave Millier, CSO bij Quick Intelligence. “De single agent playing double-duty was een doorslaggevende factor om voor Acronis te kiezen. We zijn bijzonder enthousiast dat EDR naar diezelfde agent komt, omdat het ons zal helpen de cyberbescherming van onze klanten naar een hoger niveau te tillen, zonder afhankelijk te worden van een andere leverancier of een andere agent. Acronis blijft innoveren en wij blijven daarvan profiteren.” 

Acronis Advanced Security + EDR maakt deel uit van het Acronis Cyber Protect Cloud-platform dat bedrijven en hun serviceproviders in staat stelt alomvattende bescherming te bieden op basis van de National Institute of Standards and Technology’s (NIST) Cybersecurity Framework Core. Deze nieuwe toevoeging versterkt de cyberverdediging van Acronis met: 

  • ML-gestuurde gebeurteniscorrelatie en -interpretatie met inzicht in de aanvalsketen gekoppeld aan MITRE ATT&CK®
  • Geïntegreerde responsmogelijkheden, waaronder one-click, aanvalspecifieke rollbacks
  • De mogelijkheid om beveiligingslekken te onderzoeken, te herstellen en te dichten, samen met meer functies van het Acronis Cyber Protect Cloud-platform
  • Verminderde complexiteit en kosten door een snelle implementatie via de enkele Acronis-console en unified agent die geavanceerde beveiliging biedt met slechts één klik – zonder inzet van meer agents of de operationele uitdagingen van integratie met verschillende producten van derden

Acronis heeft een vernieuwende aanpak om bedrijven meer toegang te geven tot geavanceerde technologieën voor betere bescherming. Daarnaast bevindt het bedrijf zich in de unieke positie om zijn uitgebreide, wereldwijde netwerk van MSP-partners de mogelijkheid te bieden om MDR-diensten tegen gezonde marges en aantrekkelijke eindprijzen aan te bieden aan klanten in het lagere marktsegment, terwijl ze voor hun klanten de hoge licentiekosten en MDR-concurrentie van pure-play beveiligingsleveranciers vermijden

Marco Monaco van Acronis Partner en Italiaanse Managed Service Provider MEGABIT: “Omdat de bescherming aantrekkelijk geprijsd is en de prestaties goed zijn, breiden we Acronis steeds meer uit onder onze klanten, omdat hun oplossing met slechts één agent praktisch alle beschikbare diensten biedt. Dat is een mooie zaak, vooral voor ons als MSP. We zijn enthousiast over EDR en kunnen niet wachten om het uit te proberen.”

Volgens het in augustus verschenen Acronis Cyber Protection Operation Centers Report wordt de wereldwijde schade door ransomware tegen 2023 geschat op meer dan 30 miljard dollar. Ransomware blijft de grootste bedreiging voor grote en middelgrote ondernemingen. Acronis blokkeerde heel wat ransomware-aanvallen met zijn alomvattende NIST-aanpak voor bedrijfscontinuïteit, net als een groot aantal URL’s voor phishing, malware en geavanceerde aanvallen, door alleen al in het tweede kwartaal van 2022 ruim 21 miljoen URL’s op eindpunten te blokkeren. 

“EDR-technologie is een essentiële aanvulling op elk cyberbeveiligingsbeleid”, aldus Candid Wüest, VP van Acronis Research. “We weten bijvoorbeeld dat voorheen onbekende zero-day exploits goed zijn voor 80% van de inbreuken. We pakken dit aan door ons te richten op een realistische beveiliging en bedrijfsresultaten voor onze klanten en partners als hoogste prioriteit, waarbij snelle en eenvoudige herstelmaatregelen van het grootste belang zijn.”

Het Acronis Advanced Security + EDR early access programma zal in december beschikbaar zijn voor Acronis partners en algemeen beschikbaar zijn in Q1-2023.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This