OutSystems High-Performance Low-Code Platform voedt digitale bankoplossing van Western Union

2 november 2022

OutSystems, een aanbieder in high-performance applicatie-ontwikkeling, heeft samengewerkt met Western Union, een wereldwijde leider in grensoverschrijdend, cross-currency geldverkeer en betalingen, om de lancering van haar nieuwe digitale bankaanbod in Duitsland, Polen en Roemenië te ondersteunen. Door bedrijf kritische applicaties en klantportalen op het OutSystems-platform te ontwikkelen, kan Western Union producten bouwen die de relatie met klanten uitbreiden en een nieuwe, digitale bankervaring voor de toekomst creëren.

Door samen te werken met OutSystems was Western Union in staat om een full-service digitale klantervaring te bouwen die gebruikers de mogelijkheid biedt om geldtransfers in meerdere valuta te stroomlijnen, waarmee een bedrijf kritische behoefte aan digitale transformatie wordt vervuld. De flexibele gebruikerservaring op OutSystems maakt het voor Western Union gemakkelijk om haar applicaties te integreren met nieuwe platforms en aanpassingen te maken. Daarnaast biedt de kracht en flexibiliteit van het OutSystems-platform een versnelde mogelijkheid om applicaties continu te testen en te veranderen, wat de weg vrijmaakt voor toekomstige en voortdurende innovatie. 

“Onze samenwerking met OutSystems stelt ons in staat een full-service digitale bankervaring op te bouwen, waardoor de relatie die we met onze klanten hebben wordt uitgebreid”, aldus Thomas Mazzaferro, Chief Data and Innovation Officer voor Western Union. “OutSystems biedt de innovatie en wendbaarheid om de digitale transformatie van Western Union op een grote manier te versnellen.”

Western Union verbindt miljoenen consumenten met de wereldeconomie, in meer dan 200 landen en gebieden, in ongeveer 130 valuta. Het bedrijf heeft een echt gediversifieerd omni-channel aanbod, dat de digitale en fysieke wereld overbrugt met een wereldwijd netwerk van retailagenten. Dit bestaat uit honderdduizenden locaties, gecombineerd met een van de grootste grensoverschrijdende, person-to-person digitale wereldwijde netwerken, die miljarden bankrekeningen en miljoenen digitale portemonnees en kaarten bereikt.

“Western Union had een high-performance low-code oplossing nodig om hun ontwikkelingsteam in staat te stellen de lancering van de digitale bankervaring van het bedrijf te versnellen en te laten zien hoe innovatief de financiële dienstenindustrie kan zijn,” zei Paulo Rosado, oprichter en CEO van OutSystems. “Financiële instellingen staan onder toenemende druk om hun klanten digitale aanbiedingen en ervaringen te bieden. Met de integratie van ons softwareontwikkelingsplatform is Western Union een digitale technologieleider geworden, die snel innoveert en evolueert om uitzonderlijke klantervaringen te bieden.”

De mobiele apps en klantportalen van Western Union zijn momenteel beschikbaar in Duitsland, Polen en Roemenië, met plannen om later dit jaar uit te breiden naar de VS en andere Europese markten. 

Lees meer over het succesverhaal van Western Union tijdens de NextStep gebruikersconferentie van dit jaar, die virtueel plaatsvindt van 15 tot 17 november. Ga voor meer informatie en registratie naar de NextStep 2022-pagina.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This