Fortinet verstrekt meer dan een miljoen Network Security Expert (NSE)-certificeringen

11 oktober 2022

Fortine maakt vandaag bekend dat het al meer dan een miljoen Network Security Expert (NSE)-certificeringen heeft verstrekt. Daarmee komt het dichterbij de realisatie van zijn missie om het tekort aan security-vaardigheden te verhelpen. Fortinet blijft zijn wereldwijde training- en certificeringsprogramma’s kracht bijzetten door nieuwe cursussen toe te voegen, door samenwerkingsverbanden aan te gaan met nieuwe trainingpartners en door het uitbreiden van de toegang tot training voor onaangeboord talent. Fortinet helpt organisaties daarnaast met het vergroten van de bewustwording van hun personeel ten aanzien van cyberbedreigingen. 

Patrick Commers, Business Development Manager Cybersecurity MESH & SASE bij Fortinet: “Er zijn verschillende hoofdfactoren die hebben bijgedragen tot het bereiken van deze mijlpaal van meer dan een miljoen NSE-trainingen en -certificeringen. Een eerste is dat cybersecurity momenteel merkbaar en terecht top of mind is geworden bij bedrijven en medewerkers. Security awareness-trainingen voor eindgebruikers zijn namelijk een must geworden voor elk bedrijf om werknemers inzicht te geven in hoe ze zichzelf en hun organisatie kunnen beschermen tegen de steeds geavanceerdere cyberbedreigingen. Een andere belangrijke factor is dat steeds meer organisaties cybersecurity-oplossingen en -producten implementeren om concurrerend te blijven in onze snel veranderende wereld, maar ze ook merken dat er vaak nog een tekort aan vaardigheden binnen de organisatie heerst. Bijgevolg zetten ze in op trainingen om de kennis van de medewerkers op dat vlak te vergroten. Wat de afgelopen periode ook ongetwijfeld een rol in de stijging van het aantal certificeringen heeft gespeeld is COVID-19, aangezien Fortinet gedurende die periode een groot deel van zijn NSE-trainingen gratis beschikbaar heeft gesteld (en nog steeds) zodat mensen trainingen gemakkelijk thuis online konden volgen via zelfstudie.”

De security-vaardigheden opvoeren om het bedreigingslandschap bij te benen

Meer dan 80% van alle beveiligingsincidenten is te wijten aan een gebrek aan cybervaardigheden, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek dat Fortinet in 2022 uitvoerde. Het tekort aan security-vaardigheden blijft een belangrijk pijnpunt voor organisaties. Fortinet draagt bij aan een oplossing voor dit probleem door security-professionals via zijn Training Advancement Agenda (TAA) en het Fortinet Training Institute te helpen om nieuwe vaardigheden op te doen, zodat ze cyberbedreigingen de baas kunnen blijven. Voorbeelden zijn onder meer:

  • Toetsing van kennis en ervaring op basis van NSE-certificeringen: Het Network Security Expert (NSE)-training- en certificeringsprogramma van het Fortinet Training Institute omvat acht niveaus. Het heeft ten doel om de kennis en ervaring van technische professionals op het gebied van cybersecurity en netwerktechnologie door een onafhankelijke partij te laten toetsen. Volgens het 2022 Global Skills Gap-rapport van Fortinet is 95 procent van alle IT-managers van mening dat technologische certificeringen van positieve invloed zijn op hun werk en team. 81 procent geeft er de voorkeur aan het inhuren van mensen die over certificeringen beschikken. Het Fortinet Training Institute biedt professionals niet alleen de kans om vaardigheden op te doen in het afweren van cyberbedreigingen, maar ook om nieuwe loopbaankansen te ontsluiten het oog op de grote waarde die IT-managers aan certificeringen hechten. Het uiterst toegankelijke aanbod van NSE-trainingen omvat fysieke en virtuele klassikale training en zelfstudiemogelijkheden.
  • Cursussen die belangrijke sectorspecifieke onderwerpen behandelen: Het Fortinet Training Institute werkt zijn trainingsaanbod voortdurend bij met dynamische content die relevant is voor de actuele problemen waarmee security-professionals worstelen. Zo biedt de OT Security-module, die deel uitmaakt van NSE niveau 7, diepgaand inzicht in het ontwerp, de implementatie en het beheer van oplossingen voor het beveiligen van vitale infrastructuren. Het Fortinet Training Institute heeft daarnaast zijn lesaanbod voor onderwerpen als zero trust network access (ZTNA) en Secure SD-WAN uitgebreid. Het biedt daarnaast betaalbare praktijklaboratoria aan voor het bevorderen van de vaardigheden van deelnemers aan technische training of training op het niveau Advanced of Expert.
  • Opname van bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs in het lesaanbod: Het lesaanbod van het Fortinet Training Institute is ontwikkeld door trainers van wereldformaat en ontwikkelaars van educatief materiaal met een diepgaande kennis van brancheleidende technologieën en de laatste ontwikkelingen binnen het bedreigingslandschap. Het lesmateriaal wordt uitgebreid met bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs, een wereldwijd onderzoeksteam dat bestaat uit ervaren threat hunters, onderzoekers, analisten, technici en datawetenschappers. Het trainingsaanbod ontwikkelt zich mee met de laatste bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs, zodat alle deelnemers over zo actuele en relevant mogelijke kennis en vaardigheden beschikken.
  • Upskilling voor professionals via Global Authorized Training Centers: Fortinet beschikt over een netwerk van Authorized Training Centers (ATC’s) in meer dan 130 landen. Deze geaccrediteerde trainingsorganisaties bieden beveiligingstraining in 26 verschillende talen aan. Het wereldwijde netwerk is recentelijk uitgebreid met nieuwe ATC’s, waaronder Exclusive Networks (Verenigde Staten), Wavelink (Australië), HRP (Hongarije) en DACAS (het Caraïbisch gebied). 

Uitgebreide toegang tot cybertraining voor onontgonnen talent 

Fortinet breidt de toegang tot zijn security-training uit, zodat er meer mensen deel kunnen nemen aan cursussen, ongeacht hun opleidingsachtergrond, werkervaring of stadium in hun loopbaan. Deze cursussen helpen hen aan een vliegende start met hun carrière in de security-sector. Fortinet biedt daarnaast ondersteuning voor onaangeboorde pools van talent, waaronder vrouwen, studenten en veteranen, in de vorm van mogelijkheden voor upskilling en omscholing.

In zijn streven om oplossingen te bieden voor het tekort aan beveiligingstalent deed Fortinet in september 2021 de toezegging om tussen 2022 en 2026 cybersecurity-training aan een miljoen mensen aan te bieden. Het ligt op koers om deze doelstelling te realiseren met verschillende initiatieven, zoals:

  • Personeelstraining met de Security Awareness & Training Service: Bedrijven die hun beveiliging willen opvoeren door de beveiligingskennis en -vaardigheden van hun werknemers een boost te geven kunnen een beroep doen op de Security Awareness & Training Service van het Fortinet Training Institute. Deze SaaS-dienst werd eerder dit jaar geïntroduceerd en voorziet in security awareness-training die is afgestemd op de laatste cyberbedreigingen. Dit helpt IT-, security- en compliance-managers met het opbouwen van een beveiligingsbewuste cultuur, zodat werknemers in staat zijn om cyberaanvallen te herkennen en te voorkomen dat ze daar slachtoffer van worden.
  • Gratis security-awareness-training voor Amerikaanse scholen: Fortinet maakt bekend dat het zijn Security Awareness & Training Service gratis beschikbaar stelt aan het personeel van basisscholen en middelbare scholen in de Verenigde Staten. Daarmee krijgen circa acht miljoen stafleden toegang tot de dienst. De toenemende populariteit van bring your own device (BYOD) heeft het aanvalsoppervlak van onderwijsinstellingen uitgebreid. Dit maakt scholen en leerlingen vatbaarder voor cyberbedreigingen. Scholen moeten daarom hun gevoelige digitale activa en informatie effectief zien te beveiligen. Met deze op maat toegesneden dienst kunnen zij de kennis en vaardigheden van hun stafleden op het gebied van cybersecurity uitbreiden, zodat ze niet ten prooi vallen aan populaire aanvalstechnieken.
  • Uitgebreide samenwerkingen met universitaire partners: Het Fortinet Training Institute beschikt over ruim 470 Authorized Academic Partners in meer dan 90 landen. Het blijft samenwerken met onderwijsinstellingen in alle delen van de wereld om het beveiligingstalent van morgen klaar te stomen. Nieuwe onderwijsinstellingen die tot het Academic Partner Program zijn toegetreden zijn onder meer: Universidad Panamericana (UP) in Mexico, de Technische Universiteit van Queretaro (UTEQ) in Mexico, KLE Tech University in India, South Regional TAFE in Australië, Università of Tor Vergata of Roma in Italië, de Cybersecurity Business School in Frankrijk, UIB – Universitat de les Illes Balears in Spanje, het Polytechnische Instituut van Guarda in Portugal, University West – Högskolan Väst in Zweden en het South Texas College in de Verenigde Staten. Als Authorized Academic Partner maken deze instellingen binnen hun klaslokaal gebruik van de bekroonde technische trainingen van Fortinet. Dit biedt hun studenten de mogelijkheid om waardevolle security-certificeringen aan hun cv toe te voegen.

Op vergelijkbare wijze breidt het Education Outreach Program de reikwijdte van het Fortinet Training Institute uit door samenwerkingen aan te gaan met organisaties die traditioneel onderbedeelde mensen in de IT-sector vertegenwoordigen, zoals vrouwen, veteranen en economisch achtergestelde groepen. Nieuwe partners zijn onder meer Cerco IT en de National Economic Education Trust (NEET). Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This