Barracuda versnelt groei in gegevensbescherming

23 september 2022

Securitybedrijf Barracuda ziet een sterke groei in zijn activiteiten op het gebied van gegevensbescherming (data protectie), dankzij de toenemende behoefte aan veilige back-ups vanwege ransomware en andere cyberdreigingen.

Dankzij ‘cloud-first’ innovaties zag Barracuda aan het einde van Q2FY23 de omzet van nieuwe klanten voor gegevensbeschermingmet 30% toenemen op jaarbasis. Barracuda Data Protection-oplossingen zagen in internationale markten een sterke groei, waarbij de verkoop aan nieuwe klanten aan het einde van Q2FY23 met 75% was gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Barracuda heeft het aantal klanten voor gegevensbescherming vergroot tot meer dan 40.000 organisaties en beschermt hun gegevens in de cloud.

Dit alles werd gestimuleerd door de groei in Barracuda’s Cloud-to-Cloud Backup SaaS-oplossingen, die gegevens in Microsoft 365 beschermen. De verkoop van Barracuda Cloud-to-Cloud Backup aan nieuwe klanten is op jaarbasis (Q2FY23) toegenomen met 34%, inclusief 87% groei in internationale sales.

Barracuda Cloud-to-Cloud Backup, dat nu beschikbaar is in Azure Marketplace voor klanten en channel partners die willen profiteren van vereenvoudigde en gestroomlijnde inkoop- en implementatieprocessen, biedt snel zoeken en herstellen voor Microsoft 365-gegevens, inclusief Teams, Exchange Online, SharePoint en OneDrive. In vergelijking met traditionele back-up- en hersteloplossingen biedt Barracuda’s ‘cloud-native’ oplossing een meer schaalgrootte en veerkracht, hoge prestaties en wereldwijde dekking om Microsoft 365-gegevens in de cloud te beschermen.

“We zagen het afgelopen boekjaar al een sterke dynamiek in onze gegevensbeschermings­activiteiten en dat zich heeft dit boekjaar doorgezet”, zegt Tim Jefferson, SVP, Engineering and Product Management for Data, Networks and Application Security bij Barracuda. “Met de explosieve toename van het gebruik van Microsoft 365-apps, is een moderne, ‘cloud-native’ aanpak nodig voor optimale bescherming. Barracuda Cloud-to-Cloud Backup is gebouwd en draait native in de cloud. Dat zorgt voor snelle installatie en eenvoudig beheer en betekent dat er geen onderhoud nodig is voor Microsoft 365-apps.”

Barracuda heeft verschillende innovaties toegevoegd aan zijn gegevensbeschermingstechnologie. Bekijk voor meer details over deze innovaties de Q&A met Barracuda Product Manager Shawn Lubahn.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This