Dematic en Dexterity gaan samenwerken om met robots de supply chain te verbeteren

1 september 2022

Dematic maakt vandaag een strategische samenwerking bekend met Dexterity, leverancier van magazijnrobots, om de supply chain van de toekomst te verbeteren. Deze overeenkomst tussen beide bedrijven markeert een volgende stap in de samenwerking. Dematic gaat wereldwijd Dexterity robots aanbieden en Dexterity krijgt toegang tot de Europese markt. 

Retailers en distributeurs in de hele wereld zijn momenteel op zoek naar automatisering om aan hun meest dringende zakelijke behoeften te voldoen. Door vertrouwde kennis van supply chain-oplossingen te combineren met  geavanceerde robottechnologie, gaat de samenwerking tussen Dematic en Dexterity volledig geïntegreerde, autonome en schaalbare oplossingen opleveren. Zowel voor specifieke subsystemen en applicaties, als complete operaties. Dematic gaat robotsystemen inzetten die al zijn besteld door Dexterity’s klanten in de consumentengoederenproductie, detailhandel en pakketleveringen en tevens Dexterity-oplossingen verkopen en implementeren aan de eigen magazijn-, distributie- en orderverwerkingsklanten in de komende jaren.

Het SaaS-gebaseerde intelligente robotplatform van Dexterity transformeert standaard industriële robotarmen in robots met tastzin, zicht en het vermogen om te leren en te multitasken. Dit type robots lost enkele van de moeilijkste operationele uitdagingen op, zoals het samenstellen van pallets met gemengde SKU’s, goederen apart zetten en registreren en het afhandelen van bestellingen. Tot op heden zijn er al ruim 37 miljoen goederen gepickt door Dexterity-robots in magazijnen in de Verenigde Staten. Op basis daarvan zijn de geavanceerde algoritmen en machine learning (ML) verfijnd die efficiëntieverbeteringen van processen, de goederenstroom en gebruikte systemen mogelijk maken.

Dexterity’s aanpak van het roboticaplatform sluit naadloos aan op de systemen en software-roadmap van Dematic. Daarom versnelt deze samenwerking de mogelijkheden van Dematic om klanten aanpasbare autonome oplossingen te bieden, die zowel de flexibiliteit van vaste automatiseringsoplossingen vergroten als de afhankelijkheid van arbeidskrachten verminderen. De samenwerking helpt ook het vertrouwen van klanten in robotica te vergroten. Voor uitdagingen in de supply chain die het beste zijn op te lossen met de operationele voordelen van robots, gaan Dematic en Dexterity modulaire oplossingen leveren en servicen, vanaf de ideefase en planning tot en met het uitvoeren van de werkzaamheden.

“Onze groeiende samenwerking met Dexterity is weer een voorbeeld van hoe Dematic stappen onderneemt om voorop te blijven lopen op het gebied van software en technologie”, zegt Hasan Dandashly, President van Dematic en lid van de Raad van Bestuur van KION Group. “Als marktleider bieden wij klanten de intelligente oplossingen aan die ze nodig hebben om succesvol te zijn en daar passen volledig geïntegreerde robotoplossingen perfect bij.”

“Robots die door Dexterity worden aangestuurd hebben de vraag naar flexibele automatisering die in bestaande workflows en infrastructuren kan werken, doen toenemen”, zegt Dexterity CEO Samir Menon. “Onze samenwerking met een marktleider als Dematic gaat de inzet van Dexterity-robots door klanten versnellen en het wereldwijde bereik van Dexterity-robots sterk vergroten.”“Dematic loopt al ruim 200 jaar voorop bij het stimuleren van de acceptatie van nieuwe technologie. Voor de supply chain van de toekomst zijn geïntegreerde holistische robots nodig die kunnen zien, aanraken en redeneren, waarmee onze klanten hun activiteiten op een flexibele wijze kunnen schalen als nooit tevoren”, zegt Dean Priebe, Senior Director van Dematic’s Robotics Center of Excellence. “We zijn verheugd Dexterity toe te voegen aan ons partnerportfolio om de supply chains van klanten te verbeteren met deze transformerende en gedifferentieerde nieuwe technologie.”

Het eerste door Dematic geleverde Dexterity-robotsysteem wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 geïmplementeerd.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This