Zweeds duurzaamheidsplatform Worldfavor haalt 10,2 miljoen euro op

25 augustus 2022

Het vanuit Stockholm opererende duurzaamheidsplatform Worldfavor maakt vandaag bekend dat het 10,2 miljoen euro heeft opgehaald tijdens een Series A-financieringsronde. Het zal deze kapitaalinjectie gebruiken voor verdere groei en uitbreiding naar nieuwe markten.

De financieringsronde werd geleid door SEB Private Equity, een dochteronderneming van de vooraanstaande Scandinavische zakenbank SEB (www.sebgroup.com), samen met bestaande investeerders Brightly Ventures en Spintop Ventures. Worldfavor heeft hiermee tot dusver voor in totaal 13,4 miljoen euro aan kapitaal opgehaald.

Andreas Liljendahl, medeoprichter en CEO van Worldfavor: “Worldfavor werd opgericht in 2016. Sindsdien hebben we onze activiteiten snel weten op te schalen. We werken nu samen met meer dan 25.000 organisaties in ruim 130 landen. Wereldwijd helpen wij bedrijven met het nemen van betere beslissingen en verhogen wij de bewustwording op het gebied van ESG. Dankzij deze nieuwe financiering en strategische partners kunnen we sneller onze ambitie realiseren om duurzaam ondernemen mainstream te maken.”

Worldfavor is een duurzaamheidsplatform dat wereldwijd bedrijven in staat stelt om op eenvoudige wijze ESG-data op te vragen, te delen en in te zetten. Dat kan onder meer gaan om informatie over de uitstoot van broeikasgassen, diversiteit, mensenrechten en corruptiebestrijding. Het doel is om het voor bedrijven mogelijk te maken om met relevante inzichten duurzame maatregelen te treffen, zowel intern als binnen hun wereldwijde toevoerketen en tegenover bedrijven waarin zij investeren. Worldfavor biedt zijn groeiende netwerk van meer dan 25.000 organisaties inzichten in hun maatschappelijke, milieu en zakelijke risico’s en helpt hen actie te ondernemen en de veerkracht van hun onderneming te verbeteren. Worldfavor rekent onder meer Oatly, Oakley Capital en Grant Thornton tot zijn klanten. 

Wat uniek is aan Worldfavor is dat het duurzame actie mogelijk maakt door kwalitatief hoogwaardige en impactvolle ESG-data bijeen te brengen op één centraal platform dat bedrijven in alle delen van de wereld met elkaar verbindt en hen de kans biedt gezamenlijk op te trekken. Het platform helpt organisaties om te voldoen aan wetgeving en ESG-richtlijnen en frameworks zoals de SFDR, HRDD, GHG en GRI.

Babak Etemad, investment director bij SEB Private Equity, zegt het volgende over de investering in Worldfavor:  “Het doet ons een genoegen om het indrukwekkende team van Worldfavor te helpen om de lat op het gebied van duurzaamheid hoger te leggen en organisaties in staat te stellen om cruciale duurzaamheidsinformatie te delen. We hebben er het volste vertrouwen in dat Worldfavor het komende decennium een sleutelrol binnen deze vitale sector zal vervullen. Wij zien ernaar uit om Worldfavor tijdens elke stap in dit traject te assisteren.”

Worldfavor zal de financiering inzetten om zijn ambitieuze expansiestrategie en plannen voor het betreden van nieuwe markten verder uit te voeren. Daarmee wil het tegemoetkomen aan de vraag naar een wereldwijd platform dat het mogelijk maakt om op eenvoudige wijze ESG-data op te vragen en te delen die inzichten biedt en aanzet tot duurzame actie. Worldfavor zal ook in R&D investeren om zijn platform voortdurend te verbeteren, bedrijven van ondersteuning te voorzien tijdens alle stadia van hun duurzaamheidstraject en een optimale gebruikservaring te bieden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This