Uitnodiging: Eerste CoderDojo van het seizoen, zondag 4 september

24 augustus 2022

Kunnen programmeren blijft onze jongeren een mooi perspectief bieden. Volgens technologiefederatie Agoria stevenen we in 2030 af op 541.000 niet ingevulde IT-vacatures. Er worden immers constant nieuwe technologieën ontwikkeld, waardoor de vraag alleen maar blijft toenemen. De vrijwilligersorganisatie CoderDojo Belguim zet zich al jaren met hart en ziel in om jongeren (7-18 jaar), dmv. gratis sessies, te laten kennismaken met programmeren.

Coaches begeleiden hen om zelf websites, games, robots, apps of software te maken. De sessies zijn toegankelijk voor iedereen: jongens en meisjes, ongeacht hun achtergrond. Een gezonde dosis nieuwsgierigheid volstaat.

“Voor de buitenwereld lijkt coderen misschien een beetje saai, maar eigenlijk is het echt een leuke hobby”, zegt Cindy Smits, General Manager van CoderDojo Belgium. “De toekomst is digitaal, en wie kan programmeren en coderen, heeft de wereld aan zijn voeten. Dat blijkt elk jaar weer wanneer we zien wat voor coole projecten de deelnemende jongeren ontwikkelen. Bij CoderDojo Belgium willen we jongeren aanzetten om de wereld ten goede te veranderen dankzij hun digitale vaardigheden. Want alle innovatieve projecten, van smartphones tot levensreddende robots, zijn ontwikkeld door creatievelingen die ooit leerden programmeren.”

Eén van de eerste sessies van CoderDojo Belgium vindt plaats op zondag 4 september tussen 10u en 13u. Dit op de bovenverdieping van het Landhuis de Viron langs de Jozef Depauwstraat 11 in Sint-Pieters-Leeuw.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This