TrustBuilder benoemt Carlo Schupp tot Chief Technology Officer

23 augustus 2022

TrustBuilder, gespecialiseerd in software voor Customer Identity & Access Management (CIAM), benoemt cybersecurity veteraan Carlo Schupp tot Chief Technology Officer. Carlo Schupp heeft een verleden bij Ubizen, Scaled Access en Deloitte. Als CTO bepaalt hij mee de productstrategie van TrustBuilder en evangeliseert hij zowel intern als extern best practices inzake cybersecurity in een SaaS-model.

Carlo Schupp heeft een rijk verleden in de security. Begin deze eeuw bouwde hij bij de Belgische security scale-up Ubizen een van de eerste SaaS-platformen in de wereld om security-events te analyseren en aanvallen te detecteren. Bij Deloitte was hij Europees practice leader voor security en privacy, waar IAM een van de hoofdthema’s was. Later richtte hij Scaled Access op – eveneens gespecialiseerd in IAM – dat recent verkocht werd aan OneWelcome.

Als Chief Technology Officer is Carlo Schupp bij TrustBuilder mee verantwoordelijk voor het bepalen en implementeren van de technische strategie. Een van de belangrijkste prioriteiten bij TrustBuilder is de verdere evolutie naar een services gedreven multi-tenant SaaS-platform dat als ruggengraat kan dienen voor het verder integreren van eigen ontwikkelingen, partnerships met andere vendors en acquisities. “Andere shifts die we doorvoeren bij TrustBuilder zijn het policy-gedreven en event-gedreven werken, wat veel meer flexibiliteit geeft voor onze klanten, en hen ook weerbaarder maakt”, zegt Schupp.

Het laten groeien van scale-ups zit in de genen van Carlo Schupp. “Ik vind het heel belangrijk dat Europese bedrijven een rol kunnen spelen in de markt van cybersecurity,” zegt Schupp. “Amerikaanse bedrijven passen zich te weinig aan de specifieke behoeften van de Europese markt aan. Daarom moeten we met Europese softwarebedrijven tegenwicht bieden.” De expertise van Schupp zal ook goed van pas komen in het realiseren van de ‘buy & build’ strategie van inWebo Group, de koepel waartoe TrustBuilder behoort.

“We werkten al een tijdje met Carlo samen op specifieke projecten. Ik ben blij dat we nu voltijds een beroep kunnen doen op zijn expertise”, zegt TrustBuilder CEO Frank Hamerlinck. “Carlo heeft een heel sterke visie en zal een sleutelrol spelen in het versnellen van onze groei.”

“TrustBuilder heeft een unieke cultuur van samenwerking en commitment, waar ik me helemaal in herken”, zegt Schupp, die zijn vrije tijd het liefste doorbrengt met muziek (keyboards), fotografie, video en snelle sporten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This