Dematic publiceert duurzaamheidsrapport.

19 augustus 2022

Dematic heeft onlangs haar tweede jaarlijkse duurzaamheidsrapport over 2021 gepubliceerd. De daarin vermelde doelstellingen zijn gericht op het verbeteren van de gezondheid en veiligheid van alle medewerkers, het verkleinen van de impact op de omgeving en het leveren van veilige, effectieve en duurzame oplossingen aan klanten. De key performance indicators (KPI’s) voor deze doelstellingen zijn vastgesteld door de Dematic Sustainability Steering Committee, die ook samenwerkt met de KION Group Sustainability Steering Committee van het moederbedrijf. 

Enkele in 2021 behaalde resultaten zijn:

  • Energieverbruik op jaarbasis met ruim 17% gereduceerd en 20% sinds 2019.
  • Samengewerkt met 543 leveranciers (zowel kleine als grotere bedrijven, waaronder met veteranen en vrouwen als eigenaars), waarin zo’n $364,9 miljoen is geïnvesteerd.
  • ISO 14001-certificering behaald voor bijna 80% van alle vestigingen (certificering op milieubeheersystemen), met als doel 100% in 2024.
  • Lager energieverbruik van de Dematic Multishuttle, door de introductie van een standby-circuit dat in werking treedt tijdens stilstand. Dit nieuwe aanbod is ook lichter en betrouwbaarder, wat leidt tot minder onderhoud.

In lijn met de wereldwijde duurzaamheidsinspanningen, zijn Dematic’s doelen tevens afgestemd op de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, die gericht zijn op het creëren van een duurzame toekomst tegen 2030. Dematic heeft de zeven SDG’s geïdentificeerd die potentieel de grootste impact kunnen hebben, gebaseerd op de bedrijfsvoering.

“Dematic’s holistische, transparante benadering van duurzaamheid draait om mens, planeet en product”, zegt Hasan Dandashly, Dematic President en lid van de Raad van Bestuur van KION Group. “We streven ernaar om een favoriete werkgever te zijn, onze impact op de klimaatverandering te beperken en de veiligheid van onze klanten te verbeteren.”

In Europa hebben de vestigingen van Dematic in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië en Tsjechië, een zilveren beoordeling ontvangen van Ecovadis, terwijl de Duitse locatie in 2021 een gouden rating heeft gekregen. Ecovadis is een in Parijs gevestigd bedrijf en ‘s werelds grootste aanbieder van zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen, met een wereldwijd netwerk van meer dan 90.000+ beoordeelde bedrijven.De kernwaarden van Dematic – integriteit, samenwerking, moed en uitmuntendheid – worden gedeeld door de KION Group en verplichten tot duurzame acties. Door ernaar te streven een werkgever te zijn waar mensen graag willen werken, bijdragen aan de klimaatverandering te verminderen en goed presterende, efficiënte producten willen leveren, streeft Dematic ernaar om via haar bedrijfsvoering te doen wat het beste is voor de planeet.

Meer informatie en het volledige duurzaamheidsrapport is hier te vinden. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This