Accenture neemt Sentia in België, Nederland en Bulgarije over om hybrid cloud-capaciteit te versterken

5 augustus 2022

Accenture kondigt aan de activiteiten van Sentia in Nederland, België en Bulgarije te willen overnemen. Sentia group, met hoofdkantoor in Nederland, is een toonaangevend managed cloud consultancybedrijf dat private en public cloud advies, implementatie-, migratie-, beheerdiensten en diensten op het gebied van digital experience monitoring levert.

Met meer dan 500 certificeringen zal het team van Sentia dat bestaat uit ongeveer 310 cloudspecialisten in Nederland, België en Bulgarije toetreden tot Accenture Cloud First. De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

De overname vergroot de mogelijkheden van Accenture Cloud First om end-to-end cloudinfrastructuurdiensten te leveren over het cloud continuum van publieke, private en soevereine cloud. Het nieuws van vandaag komt op een moment dat de vele mogelijkheden voor cloud de complexiteit voor organisaties vergroot door de grote hoeveelheid keuzes in architecturen, versnellende innovatie en veranderende regelgeving.

“Het opnieuw uitvinden van een onderneming begint met een solide digitale kern. Om deze digitale kernactiviteiten vorm te geven moeten organisaties de basis leggen voor een passende, schaalbare cloudinfrastructuur die de strategische flexibiliteit biedt die ze nodig hebben om hun veerkracht en toekomstige concurrentievermogen te waarborgen”, zegt Karthik Narain, global lead voor Accenture Cloud First. “Door de Sentia-specialisten toe te voegen, kan Accenture onze migratie- en moderniseringsdiensten verder versterken om workloads naar hun optimale locatie op het cloudcontinuüm te brengen – van public tot edge en alles daartussenin.”

“Met de overname van Sentia krijgen onze mogelijkheden op het gebied van strategische infrastructuur engineering en opkomende technologieën in heel Europa, met name in Nederland en België, een vliegende start”, zegt Roy Ikink, lead for Accenture Cloud First Nederland. “Het Sentia-team brengt waardevolle ervaring met soevereine cloudstrategieën die zijn ontwikkeld om klanten te helpen bij het voldoen aan lokale regelgeving en vereisten rond gegevensprivacy, toegang en controle.”

Sentia levert op dit moment cloud advies-, implementatie- en beheerdiensten voor onder andere hybride en multi-cloud strategie, cloud transformatie en migratie. De belangrijkste cloud controle- en optimalisatiediensten van het bedrijf omvatten cloud managed services, cloud security services, en cloud infrastructuur migratie. Sentia biedt ook unieke monitoringdiensten voor digitale ervaringen die bedrijfsapplicaties en clouddiensten analyseren, volgen en voorspellen vanuit het perspectief van de eindgebruiker.

Ian Zein, CEO van Sentia: “Sentia heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van beheerde cloudinfrastructuurtransformaties die bekend staat om zijn ‘extreme ownership’, klantbetrokkenheid en operationele uitmuntendheid in complexe (vaak gereguleerde) omgevingen. Nu kunnen we onze uitgebreide kennis en ervaring in zowel publieke als private cloudtransformatie gebruiken om Accenture-klanten te stimuleren om efficienter te werken en sterkere bedrijfsresultaten te behalen.”

De Deense activiteiten van Sentia maken geen deel uit van de overname en worden als een onafhankelijk bedrijf onder de naam van Sentia voortgezet, met de ondersteuning van Waterland Private Equity als de grootste aandeelhouder. De afronding van de overname is afhankelijk van de gebruikelijke afsluitvoorwaarden, waaronder de van toepassing zijnde wettelijke goedkeuringen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This