Mollie benoemt voormalig Worldpay-topvrouw Michaela LeBlanc Weber tot vice president Partnerships

2 augustus 2022

Mollie, een van de snelst groeiende betaalproviders van Europa, heeft Michaela LeBlanc Weber aangesteld als vice president Partnerships. In deze rol zal zij de banden van Mollie met lokale en wereldwijde partners versterken. Daarnaast zal Michaela werken aan het uitbouwen van het partnernetwerk van Mollie om daarmee kleine en middelgrote retailers toegang te bieden tot geavanceerde SaaS-oplossingen. Dit helpt hen met het bouwen van een commerciële infrastructuur van wereldklasse. Hierdoor wordt het speelveld gelijk getrokken en kunnen zij concurreren met grotere e-commercespelers.

Michaela LeBlanc Weber

“We zijn erg blij dat we Michaela binnen ons team mogen verwelkomen. Zij is een zeer ervaren expert op het gebied van fintech en betalingsprocessen en staat bekend om haar vermogen om krachtige partnerships voor de lange termijn op te bouwen”, zegt Ken Serdons, CCO van Mollie. “In plaats van het gehele ecosysteem zelf op te bouwen, geloven wij dat slimme partnerships dé manier zijn om de beste oplossingen af te leveren die alle obstakels uit de weg ruimen. We hebben al sterke relaties met diverse partners opgebouwd, en Michaela is de aangewezen persoon om die verder te ontwikkelen om ons netwerk nog krachtiger te maken.”

Diverse partnerships

Mollie heeft de afgelopen maanden diverse partnerships aangekondigd. Met nieuwe partners als Chargebee en Recharge wil de betaalprovider bijdragen aan soepele abonnementsoplossing en betalingsprocessen. In samenwerking met de e-commerce- platformen WooCommerce en BigCommerce kan Mollie klanten een perfecte gelokaliseerde e-commerce-ervaring bieden, vanaf de eerste klik tot het moment van afrekenen. Mollie maakte recentelijk ook bekend dat het een samenwerking is aangegaan met in3 om aan de groeiende vraag van consumenten en bedrijven naar Buy Now, Pay Later (BNPL)-oplossingen te voldoen. Daarnaast hebben ze hun krachten gebundeld met Sendcloud voor het vereenvoudigen van betaalde retouren.

Voordat Michaela bij Mollie in dienst trad was zij actief als senior vice president Enterprise Partners bij Worldpay, een onderdeel van FIS. Ze was daar verantwoordelijk voor het beheer van wereldwijde partnerrelaties. Voor haar aanstelling bij Worldpay in 2019 werkte ze voor de private equity-divisie van Bain & Co. Haar focus lag daar op fintech- en betalingsbedrijven.

“Ik heb Mollie altijd met grote bewondering gevolgd. Het is een van de eerste Nederlandse fintech-bedrijven die is uitgegroeid tot een pan-Europees leider”, zegt Michaela LeBlanc Weber. “Het is geweldig om bij Mollie te starten in deze cruciale tijd voor de betalingssector en betekenisvolle partnerships op te bouwen die betalingsprocessen vereenvoudigen en onze klanten helpen groeien.”

Vrouwen in de technologiesector

Michaela heeft een uitgebreide trackrecord in de financiële dienstverlening. Zij was als equity research analist werkzaam bij Goldman Sachs en was in verschillende functies verantwoordelijk voor het beheer van klantenrelaties bij JP Morgan en Bank of America Merrill Lynch. Daarnaast is Michaela een enthousiaste voorvechter voor vrouwen in de technologiesector. Zij is de voormalig medevoorzitter van de EMEA-organisatie van FIS Empower, het professionele vrouwennetwerk van FIS en oprichter van het Women’s Mentoring Network van Worldpay. In haar functie bij Mollie zal Michaela een actieve bijdrage blijven leveren aan inclusiviteit en het verbeteren van de positie van vrouwen in de wereld van fintech.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This