Altair en LG Electronics gaan digitale transformatie versnellen met AI-gebaseerde simulaties voor productontwikkeling

27 juli 2022

Altair heeft met LG Electronics een memorandum van overeenstemming getekend om de digitale transformatie van productontwikkeling te versnellen. Beide bedrijven willen het onderzoek, de ontwikkeling en de bouw van een AI-gebaseerd simulatieplatform stimuleren. Daarvoor gaan ze onder andere informatie delen over belangrijke onderzoeksgebieden, zoals
computer-aided engineering (CAE), data-analyse en automatisering.

Ontwikkelomgeving voor digitale transformatie

Tevens gaan beide bedrijven een geavanceerdere ontwikkelomgeving voor digitale transformatie bouwen door LG’s technologie voor productontwikkeling te integreren met Altair’s simulatie- en AI-technologie. Ook gaan ze werken aan de ontwikkeling van CAE/automatiseringsplatforms en digitale tweelingtechnologie, die LG gebruikt om producten te ontwikkelen.

Door een digitale ontwikkelomgeving te baseren op AI-simulatietechnologie, is de behoefte aan fysieke tests tijdens de productontwikkelingsfase te minimaliseren en feedback te verkrijgen uit data-analyses en optimalisatietechnologie. Via het combineren en integreren van elkaars krachten is zowel het ontwikkelingsproces te versnellen als de time-to-market te verkorten.

“Altair beschikt over geavanceerde technologie voor simulaties, high-performance computing en data-analyses, die bedrijven helpt bij het snel en efficiënt ontwikkelen van producten”, zegt Sam Mahalingam, chief technology officer bij Altair. “Via deze samenwerking kunnen we een krachtige en betrouwbare technologische basis ontwikkelen die LG’s concurrentiepositie zal verbeteren.”

“Via onze samenwerking met Altair kijken we uit naar het bevorderen van de technologie voor digitale transformatie. Dat is een groeimotor voor slimme productontwikkeling en het creëren van een omgeving om productontwikkeling te versnellen”, zegt SeungKey Lee, vice president, LG Electronics Production Engineering & Research Institute (PRI) Manufacturing Innovation Center.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This