LANCOM Systems op zoek naar digitaal talent in nieuwe wedstrijd voor start-ups

1 juli 2022

Start-ups kunnen vanaf nu hun innovatieve ideeën indienen voor de start-up-wedstrijd van LANCOM Systems. De Duitse netwerkfabrikant, die dit jaar zijn 20-jarig bestaan viert, stimuleert met deze campagne jong digitaal talent. Startende bedrijven maken kans op moderne netwerktechnologie met een totale waarde van 20.000 euro. Tot en met 31 augustus kunnen ze hun business model presenteren aan de hand van een videopitch. 

LANCOM, dat 20 jaar geleden zelf als start-up begon, kent de uitdagingen waarmee jonge bedrijven worden geconfronteerd. In zijn jubileumjaar wil LANCOM de nieuwe generatie ondernemers met netwerktechnologie helpen om hun bedrijf op te bouwen zodat zij hun innovatieve ideeën voor digitalisering snel kunnen realiseren.

Ralf Koenzen, oprichter en managing director van LANCOM Systems, spreekt uit ervaring: “Een jong bedrijf van de grond krijgen is een 24/7-baan. Investeren in professionele en veilige IT-technologie blijft soms achterwege. Daarom willen wij in het kader van onze wedstrijd startende bedrijven ondersteunen en hen kennis laten maken met betrouwbare netwerkoplossingen van Duitse makelij. Dit betekent dat oprichters vanaf het begin aan de veilige kant zitten en zich volledig kunnen richten op de groei van hun bedrijf.”

Topjury reikt prijzen uit ter waarde van 20.000 euro

Geïnteresseerden kunnen hun ideeën met een videopitch indienen tot en met 31 augustus 2022. De vijf meest overtuigende inzendingen worden uitgenodigd voor de virtuele bijeenkomst eind oktober om hun business model te presenteren.

De jury bestaat uit Dr Oliver Grün, start-up-expert en voorzitter van het Bundesverband IT-Mittelstand, Sophia Tran, tech influencer en business angel en Ralf Koenzen, oprichter & managing director van LANCOM.

De prijzenpot bestaat uit een totaalbedrag van 20.000 euro aan netwerkoplossingen, zoals routers, WLAN access points, firewalls of VPN-clients van LANCOM:

  • 1ste plaats: 10.000 euro aan hardware of software van LANCOM Systems
  • 2de plaats: 7.000 euro aan hardware of software van LANCOM Systems
  • 3de plaats: 3.000 euro aan hardware of software van LANCOM Systems

De prijsuitreiking wordt voorafgegaan door overleg over de bestaande netwerktechnologie

Meer informatie over de selectieprocedure en de voorwaarden is te vinden op: https://www.lancom-systems.com/startup-competition

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This