Rockwell Automation en Cytiva implementeren digitaal productieplatform bij innovatief ontwikkelcentrum voor de farmaceutische industrie

22 juni 2022

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie wereldwijd, zal zijn geavanceerde, digitale productie-oplossingen implementeren bij een innovatief farmaceutisch ontwikkelcentrum in Uppsala (Zweden).

Het ‘Testa Center’, een initiatief van de Zweedse overheid en Cytiva, een internationaal farmaceutisch bedrijf, werd in 2018 opgericht om de groei van de farmaceutische sector in het land en de uitbreiding van de lokale productiemogelijkheden te ondersteunen.

Rockwell Automation en Cytiva combineren hun expertise op het gebied van bioproductie en procesautomatisering om een efficiënt, flexibel en schaalbaar platform te creëren, dat bedoeld is om de digitale transitie van de sector in de praktijk te demonstreren en te versnellen. De samenwerking maakt een krachtige integratie van technologie, data-acquisitie en data-analyse mogelijk. Dat zal leiden tot een gestandaardiseerd productieplatform, dat de mogelijkheid biedt om alle relevante data te verzamelen en te gebruiken om de productieprocessen aan te sturen en verder te optimaliseren.

Åsa Arvidsson, vice-president EMEA North Region bij Rockwell Automation, legt uit: “Aanpassingsvermogen en schaalbaarheid zijn essentiële aspecten van een modern farmaceutisch bedrijf. Omdat nieuwe medicijnen, gepersonaliseerde behandelingen en single-use-technologieën steeds belangrijker worden, zoeken producenten naar flexibele oplossingen om producten sneller te ontwikkelen, te testen, te verbeteren en te produceren. De enige efficiënte manier om dat te realiseren is met behulp van digitale processen en automatiseringsoplossingen die speciaal voor de farmaceutische industrie ontwikkeld zijn. Het project voor het Testa Center is het resultaat van de samenwerking tussen Rockwell Automation en Cytiva op het gebied van automatisering in de biotechnologie, die al in 2019 begon.

Jesper Hedberg, CEO van het Testa Center: “Het Testa Center stimuleert de groei van biologische, technologische en digitale innovaties, die samen een flexibel kader creëren voor de snelle, nauwkeurige en efficiënte ontwikkeling van gepersonaliseerde behandelingen. Als we samenwerken innoveren we niet alleen sneller, maar kunnen we ook ingrijpende wijzigingen en verbeteringen doorvoeren om mensen wereldwijd te helpen.”

De samenwerking tussen Rockwell Automation en Cytiva, die ook al heeft geleid tot de oprichting van een Automation and Digital Transformation Center in Shanghai, werkt aan toepassingen met Industrial Internet of Things (IIoT), Augmented Reality (AR) en andere geavanceerde technologieën voor connectiviteit, die toegepast kunnen worden in het productieproces. Met de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor productiemanagement leveren Rockwell Automation en Cytiva een belangrijke bijdrage aan de digitale transformatie van (bio)farmaceutische bedrijven. De technologie helpt ze bijvoorbeeld om de training en productiviteit van operators te verbeteren, de controle van productiebatches te versnellen, onderhoud en beheer van de installaties te stroomlijnen en de efficiency te optimaliseren. 

Er is een korte video beschikbaar, waarin de mogelijkheden van het Zweedse Testa Center, de vooruitstrevende visie van dit bedrijf en de resultaten van de samenwerking tussen Rockwell Automation en Cytiva worden belicht.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This