Valori en Tricentis promoten samen test automation in Nederlandse markt

21 juni 2022

Nederlands grootste onafhankelijke Quality Assurance en testorganisatie Valori, en de wereldwijde leider in test automation Tricentis gaan nauwer samenwerken. Valori is naast consultancy-partner nu ook reseller van de Tricentis-producten om de positie van Tricentis in de Nederlandse markt nog verder te versterken en gezamenlijk test automation in de Nederlandse markt te promoten.

Valori werd meer dan 33 jaar geleden opgericht om de kwaliteit van ICT-applicaties te verbeteren en te beheersen. Het bedrijf telt intussen 200 werknemers die de klanten met raad en daad bijstaan en er zo voor zorgen dat organisaties zich geen zorgen behoeven maken over kwaliteitsrisico’s wanneer ze nieuwe software in productie brengen en beheren. Ruim een kwart van de medewerkers van Valori gebruikt daarbij vooral het vlaggenschipproduct van Tricentis, Tosca. Tosca biedt test automation in complexe ICT-omgevingen en zet daarvoor nieuwe technologieën en methodieken in als Artificiële Intelligentie en low-code. “We werken al tien jaar samen met Tricentis, rond Tosca, maar ook met NeoLoad voor performance testing,” zegt Jaap Merkus, CEO bij Valori. Als reseller spitst Valori zich toe op het commerciële marktsegment. De enterprise markt bedient Tricentis rechtstreeks, waarbij ook in dat marktsegment wordt samengewerkt met Valori, maar dan voor consultancy.

De laatste jaren is het belang van kwalitatief hoogwaardige software alleen maar toegenomen. Door de digitalisering van onze maatschappij bieden bedrijven en overheidsinstellingen digitale toegang tot data en applicaties. Eindgebruikers hebben geen geduld met trage of slecht werkende toepassingen en eisen snelheid en gebruiksgemak. Organisaties kunnen zich niet veroorloven slecht werkende digitale diensten in de markt te zetten en verlagen daarom hun risico door gebruik te maken van producten als Tosca, qTest en NeoLoad van Tricentis. Een extra pluspunt van Tosca is de vergevorderde automatisering en de herbruikbaarheid van de testmodellen. Dit komt uitstekend tot zijn recht in complexe ICT-omgevingen. Het biedt bovendien een relatief snel antwoord op de krapte in de arbeidsmarkt.

“In het verleden ontstond een wildgroei aan testing platformen binnen organisaties,” zegt Jaap Merkus. “Nu wordt er meer gestandaardiseerd op één enkel platform. En dan komen krachtige, end-to-end oplossingen als die van Tricentis naar voren. Wie kiest voor Tricentis weet bovendien dat ze een koploper in innovatie zijn.” Het verwondert dan ook niet dat zowel Gartner als IDC Tricentis steevast aanduiden als leider in hun markt.

“We zijn bijzonder blij dat Valori reseller van Tricentis geworden is,” zegt Kirsten Uittenbogaard, Alliance Manager Benelux bij Tricentis. “Er is in de markt een sterke vraag naar oplossingen die voor bedrijven het risico verminderen en de kwaliteit van toepassingen verhogen. Valori leverde al consultancy en testing diensten en zal nu ook actief als ambassadeur van onze oplossingen in de markt opereren.  Wij kijken er naar uit om gezamenlijk test automation in de Nederlandse markt een boost te geven.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This