Nationale Bank van België kiest Atos voor transformatie kernapplicaties naar de cloud

23 mei 2022

Atos kondigt vandaag de start aan van de dienstverlening van een nieuwe bedrijfskritische cloud-gebaseerde balanscentrale (CBSO)-applicatie voor de Nationale Bank van België. Dit maakt deel uit van een tienjarig contract voor de transformatie van de belangrijke legacy-applicatie van de bank.

De migratie naar een ultramoderne cloud-native oplossing, die op een uiterst veilig cloudplatform draait, biedt een aanzienlijk hogere verwerkingssnelheid. Hierdoor is het ook mogelijk om automatisch kwaliteitsbeheer te integreren voor de ongeveer 500.000 jaarrekeningen die bedrijven in heel België jaarlijks bij de bank neerleggen.

De door Atos ontwikkelde oplossing maakt gebruik van XBRL – het wereldwijde open-source framework voor het uitwisselen van bedrijfsinformatie – en zorgt voor een zeer flexibele bedrijfsapplicatie die optimale cost of ownership garandeert.

Didier Muraille, hoofd van de afdeling Microdata Management van de Nationale Bank van België: “Dit partnerschap is een belangrijk project voor de bank, omdat het middelen vrijmaakt en ons in staat stelt ons volledig te concentreren op onze kernactiviteiten. Onze gebruikers in het hele land zullen de vruchten plukken van de verbeterde resultaten.”

Koen Segers, hoofd van de afdeling Financial Services & Insurance, Atos België en Luxemburg: “We zijn blij dat de Nationale Bank van België hun eerste grote migratie aan ons heeft toevertrouwd. Dankzij onze nauwe samenwerking kunnen we een op maat gemaakte en schaalbare cloud-gebaseerde oplossing aanbieden die een aanzienlijke verbetering zal betekenen voor de Nationale Bank van België. Het zal Atos ook positioneren als een vertrouwde digitale partner voor de financiële dienstensector en de publieke sector van België.”

Met de overdracht van de dienst aan Atos hoopt de Nationale Bank van België de continuïteit van een van haar kernactiviteiten te vereenvoudigen. De transformatie van de balanscentrale zal voor een betere klantervaring zorgen voor de 30.000 Belgische bedrijven die een beroep doen op de dienst. Hetzelfde geldt voor de 80.000 dagelijkse raadplegingen door het brede publiek.

Als solution partner van 12 van ‘s werelds grootste banken en 15 van de grootste verzekeraars, helpt Atos financiële organisaties bij de versnelde digitale transformatie naar zeer veilige en gedecarboniseerde cloudomgevingen waarmee deze bedrijven succesvol kunnen zijn.

Atos kan hiervoor rekenen op 10.000 cloudexperts en partnerships, certificaten, cloudoplossingen, krachtige rekencapaciteit en securitycentra van wereldklasse. Zo voorziet het bedrijf de bank en verzekeringssector van oplossingen die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van databeheer en gebiedsgebonden vereisten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This