Sopra Steria Benelux zoekt 400 nieuwe werknemers

18 mei 2022

Sopra Steria Benelux wil in de komende twee jaar, onder impuls van haar groei en snelle herstel na de coronacrisis, maar liefst 400 nieuwe werknemers aanwerven. Het gaat dan vooral over technische profielen. De onderneming hoopt veel jonge kandidaten aan te trekken door de nadruk te leggen op interne opleidingen, welzijn op het werk en duurzaamheid. Bovendien staan er verschillende belangrijke projecten voor grote instellingen op de planning.

​De Benelux-afdeling van Sopra Steria heeft de coronacrisis goed doorstaan. Zo goed zelfs dat ze verschillende nieuwe werknemers nodig heeft om haar lokale groeiambities te ondersteunen.

“In 2021 boekten we een groei van 18 procent”, zegt Michel Lorgeré, CEO van Sopra Steria Benelux. “Ons doel is om in de komende 18 maanden 400 nieuwe mensen aan te werven.”

“Technische profielen en consultants zijn onze topprioriteit”, verklaart Alicia De La Torre, HR Development Director bij Sopra Steria. “We focussen vooral op kandidaten met vaardigheden en kennis op het gebied van softwareontwikkeling, data-analyse, cloudarchitectuur, cyberveiligheid, betalingstechnologie en infrastructuurmanagement.” Daarnaast is Sopra Steria op zoek naar enkele projectmanagers, programmadirecteurs, bedrijfsarchitecten en service delivery managers om klantenprojecten te begeleiden.

Ervaring niet noodzakelijk

​Managementfuncties trekken over het algemeen meer ervaren profielen aan, maar De La Torre benadrukt graag dat pas afgestudeerden en jonge kandidaten niet moeten aarzelen om te solliciteren. “We hopen om minstens de helft van onze vacatures met jongere kandidaten in te vullen,” zegt ze. En dit is geen loze belofte: in buurland Frankrijk, waar het hoofdkantoor van Sopra Steria is gevestigd, mikt het bedrijf op 75 procent jonge gerekruteerden.

“We leiden enkele zeer interessante en grootschalige technologieprojecten en meerjarige ICT-programma’s bij verschillende overheidsdiensten en financiële instellingen, tot op Europees niveau”, verklaart De La Torre. “Uiteraard hebben we ook nog altijd nood aan enkele ervaren profielen, maar we maken het wel mogelijk voor jongere werknemers om de ladder snel te beklimmendoor te investeren in op maat gemaakte opleidingen via onze interne academie.”

Talrijke voordelen

​Andere redenen om voor Sopra Steria te kiezen? Je werkt met de nieuwste technologieën in prestigieuze projecten voor bekende klanten bij de overheid, de verwerkende industrieën de financiële, – energie-, nuts-, transport- en luchtvaartsector.

De onderneming hecht ook veel belang aan duurzaamheid en welzijn op het werk. Zo worden bedrijfswagens vervangen door hybride en elektrische modellen. Daarnaast wordt het gebruik van de (elektrische) fiets en het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer sterk aangemoedigd met premies. “Tegen 2028 willen we de CO2-uitstoot tot nul herleiden om nadien volledig klimaatneutraal te worden,” aldus Lorgeré. “In de strijd tegen de klimaatverandering zijn we trots om één van de meest ambitieuze bedrijven in onze sector te zijn.”

Sopra Steria streeft ook naar een optimaal evenwicht tussen werk en privé voor haar werknemers. “We hebben een nieuw hr-beleid, ‘Smart Way of Working’, waarin hybride werken centraal staat. Werknemers kunnen deels thuis en deels op kantoor werken,” vertelt De La Torre. Bovendien krijgen expats nog meer flexibiliteit. “Als ze zich binnen de Schengenzone bevinden, mogen ze twee weken per jaar vanuit hun thuisland werken.”

Great Place to Work

De inspanningen die Sopra Steria de afgelopen jaren heeft geleverd op het gebied van werkcultuur, leiderschap en welzijn worden nu duidelijk weerspiegeld in het personeelsbestand. Het is dan ook geen verrassing dat Sopra Steria Benelux dit jaar het ‘Great Place to Work’-certificaat heeft ontvangen op basis van de evaluaties van haar Benelux-werknemers in een anonieme enquête die eind 2021 werd afgenomen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This