Fortinet vernieuwt zijn Engage Partner Program

17 mei 2022

Fortinet voegt belangrijke nieuwe mogelijkheden toe aan zijn Engage Partner Program. Enkele daarvan zijn: een nieuw Preferred Services Partner-accreditatie, nieuwe groeitrajecten voor partners, speciale ‘productivity kits’ en een nieuw Enterprise Agreement-programma voor managed service providers.

Het in 2020 geïntroduceerde Fortinet Engage Partner Program werd speciaal ontwikkeld om partners te helpen met het opdoen van de nodige kennis en vaardigheden, ongeacht het groeistadium waarin zij zich bevinden. Het doel van dat programma is om partners op elk niveau te helpen om winstgevende activiteiten te ontplooien door het aanbieden van onderscheidende oplossingen en diensten die zijn gebaseerd op de beste security- oplossingen op de markt. Die stellen partners in alle soorten en maten in staat om nog meer groeikansen te benutten.

Partners staan voor de opgave om hun dienstenaanbod en cloudoplossingen te moderniseren om het snelle tempo van veranderingen binnen het digitale landschap bij te kunnen benen. Dat is van cruciaal belang om in te kunnen springen op de nieuwe kansen die deze dynamische markt te bieden heeft. Daarom heeft Fortinet zijn Engage Partner Program vernieuwd, met onder andere:

Nieuwe Preferred Services Partner-accreditatie

Het Engage Preferred Services Partner (EPSP) biedt partners met een volwassen en gevestigde dienstverleningspraktijk directe ondersteuning en aanvullende accreditatiemogelijkheden om hun omzet en kwaliteit van dienstverlening een boost te geven.

Partners die hiervoor in aanmerking komen, krijgen toegang tot speciale training en directe hulp van experts van Fortinet. Op die manier kunnen ze nieuwe vaardigheden opdoen en het vertrouwen van hun klanten winnen door hen te voorzien van integrale ondersteuning op het gebied van cybersecurity, ook als die over snel veranderende en groeiende netwerkinfrastructuren beschikken. Engage Preferred Services Partners kunnen zij aan zij met experts van Fortinet Professional Support werken aan implementaties bij klanten op basis van best practices van Fortinet. Op die manier doen ze nieuwe kennis op, vallen ze beter op in de markt en kunnen ze een krachtiger dienstenaanbod ontwikkelen.

Nieuwe groeitrajecten voor partners

Fortinet heeft nog meer mogelijkheden gecreëerd voor partners die interesse hebben in een deelname aan het Engage Partner Program en het businessmodel van managed security service provider willen hanteren. Zo hoeven onze Select-partners niet langer over een security operations center (SOC) te beschikken. In de toekomst ontvangen Fortinet Select-partners die aan NSE-certificeringseisen van het MSSP Business Model voldoen een gratis premium licentie voor FortiCloud, zodat zij efficiënter cruciale managed security services aan hun klanten kunnen aanbieden.

Speciale productivity kits

Fortinet biedt nu twee cloud productivity kits aan voor Engage-partners: een Cloud Starter Kit en een Cloud Enterprise Kit. Zij kunnen daarmee beschikken over de technologie die nodig is om een online omgeving te creëren waarmee ze kunnen demonstreren hoe ze in samenwerking met Fortinet data, applicaties en gebruikers in de cloud veilig kunnen houden.

De Starter Kit omvat een vooraf samengesteld pakket van oplossingen uit de productreeksen FortiGate, FortiManager, FortiAnalyzer, FortiCASB, FortiWeb en FortiMail. De Enterprise Kit omvat hetzelfde pakket met daarbovenop de reeks FortiSandbox. Engage-partners krijgen op beide kits een korting van 80%.

Nieuw Enterprise Agreement-programma

Fortinet introduceert daarnaast een nieuw Enterprise Agreement-programma voor managed service providers. Dat programma staat in eerste instantie alleen open voor MSP’s in de Verenigde Staten. Het draagt bij aan een beter voorspelbare omzetstroom en kostenstructuur en voorziet in kwartaalbesprekingen met partners. Het helpt hen daarnaast met het vereenvoudigen van het beheer van hun IT-activa. Dat omvat de activa in hun eigen bezit, de activa die zij in de vorm van een dienst aan hun klanten aanbieden en de activa die zij namens klanten beheren. Het programma maakt het eenvoudiger om al die activa vanaf een centrale locatie te coördineren, zodat partners hun bedrijfsprocessen kunnen stroomlijnen en voor efficiëntieverbeteringen kunnen zorgen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This