Rittal lanceert nieuwe montagerail voor AX-serie van behuizingssytemen

9 mei 2022

Rittal, wereldspeler op het vlak van behuizingstechniek en IT-infrastructuur, lanceert een nieuwe montagerail voor zijn AX-reeks van compacte behuizingssystemen. Die ogenschijnlijk kleine upgrade door Rittal betekent toch een wereld van verschil voor het dagelijkse werk van paneelbouwers en schakelkastfabrikanten. De nieuwe montagerail heeft een verbeterd draagvermogen en biedt zowel een betere toegang voor installateurs in de kast als ruimte voor extra componenten. Bovendien kan de rail eenvoudig, precies en stabiel worden gemonteerd, zonder dat er geboord moet worden.

De montage in compacte behuizingen kan zeer tijdrovend en gecompliceerd zijn. Vaak zijn mechanische bewerkingen zoals boren nodig om componenten buiten de montageplaat te bevestigen, bijvoorbeeld aan de zijwanden. Dat verlaagt niet alleen de beschermingsklasse van de behuizing, maar brengt ook aanzienlijke montage-inspanningen en kosten met zich mee. Bovendien is de beschikbare montageruimte in de behuizing vaak beperkt of is het onmogelijk om bestaande montagevlakken te gebruiken.

Uiteenlopende toepassingen

Als oplossing biedt Rittal nu een nieuwe rail voor de binnenmontage met een verbeterd draagvermogen, die eenvoudig, nauwkeurig en stabiel kan worden gemonteerd, en dat zonder boren. Met de versterkte rail zijn de meest uiteenlopende toepassingen mogelijk, dankzij de geïntegreerde montagepunten in de zijwanden van de AX, waarin de rail met schroeven aansluitend kan worden bevestigd. De interne installatierail is nog beter bestand tegen de trillingen die optreden tijdens het transport of bij de bediening van machines. Het resultaat is dat nu meer elektrotechnische componenten gemakkelijk, snel en met hoge stabiliteit buiten de montageplaat in de compacte AX-behuizing kunnen worden geïnstalleerd.

UL-conformiteit

Bovendien betekent eenvoud ook meer efficiëntie: Gaten die door boren worden gemaakt, hoeven niet te worden afgebraamd, geschilderd en afgedicht, wat allemaal tijd, moeite en geld bespaart, evenals onenigheid over de vraag of de beschermingscategorie behouden blijft. Accessoires zoals deurschakelaars, deurstijlen, kabeldoorvoeringen, klemstrips of kastverlichting kunnen direct aan de montagerail worden bevestigd, zonder dat de kast bewerkt hoeft te worden. Dat betekent ook dat UL-conformiteit voor de Amerikaanse markt is gegarandeerd.
​​
​Een ander voordeel is dat in combinatie met de AX-basisconfiguratierail ook accessoires zoals een montagechasis, kabelklemrails of steunrails uit de VX25-serie kunnen worden gebruikt, dankzij de voorgedefinieerde afstand tussen de rails.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This