Cybersec Europe (11-12 mei) is de grootste cybersecurity-beurs van Benelux

14 april 2022

Op 11 en 12 mei 2022 wordt Brussels Expo omgetoverd tot het hart van de Europese cybersecurity. De eerste editie van Cybersec Europe, de grootste Europese beurs over IT-beveiliging, verwelkomt meer dan 100 exposanten en verwacht tijdens de tweedaagse zo’n 5.000 bezoekers. Het doel van de beurs is om cybersecurity op de strategische agenda te krijgen van boardrooms en politici over heel Europa.

Cybersec Europe kent zijn oorsprong uit de bestaande beurs Infosecurity België. Waar voorgaande beurs vooral de focus legde op cybersecurity oplossingen, belicht Cybersec Europe vooral het strategische aspect van IT-beveiliging. Cybersecurity Europe is een hybride beurs. Ze brengt zowel live als digitaal Europese experten, beleidsmakers, ontwikkelaars en besluitvormers, verantwoordelijk voor de continuïteit en veiligheid van kritieke processen en gegevens, samen. Tijdens Cybersec Europe komen diverse security-thema’s aan bod, waaronder digitale transformatie en autmatisatie, security awareness, cybersecurity innovation, machine learning en AI, IoT en 5G en cloudstrategieën.

Strategie nodig op macroniveau

“Meer dan ooit is duidelijk dat IT-security geen kwestie is van de juiste tools om je eigen bedrijf te beveiligen, maar dat er een uitgebreide strategie op macro-niveau nodig is”, zegt Bram van den Braak, woordvoerder van Jaarbeurs, de organisator van Cybersec Europe. “Op Cybersec Europe brengen we alle onderdelenvan het geheel samen, zodat onze bezoekers zelf de puzzel kunnen leggen om een uitgekiende cyberbeveiligingsstrategie uit te bouwen.”

Grote ambities en een uitgebreid programma

Cybersec Europe heeft de ambitie de go-to-hub te worden betreffende dit thema. De cijfers zijn alvast indrukwekkend. De beurs verwacht zo’n 5.000 bezoekers en biedt ruimte aan meer dan 100 exposanten. Per dag vinden er 84 sessies plaats, waaronder start-up pitch-momenten op het futurelab, cyberhub-sessies met debatten en presentaties, exposantensessies, keynotes en live experiences.

Er worden ook tal van ervaren gastsprekers uitgenodigd, waaronder Mikko Hypponen, Chief Research Officer of F-Secure, hacking expert Tobias Schrödel, professor big data & analytics Bart Baesens van KU Leuven, cyber security expert Eddy Willems en Emmanuel Kessler van het European Cybercrime Center (EC3).

Meer informatie over het event kan u terug vinden op: Program outline

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This