Aruba ESP levert cloud-native services om inzet en bescherming van edge-to-cloud-netwerken te automatiseren en versnellen

29 maart 2022

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, kondigt verbeteringen aan voor Aruba ESP (Edge Services Platform), met nieuwe functionaliteiten in Aruba Central die het mogelijk maken voor organisaties om snel veranderende bedrijfsvereisten bij te houden.

De nieuwe Aruba Central NetConductor maakt het voor organisaties mogelijk om het beheer van gedistribueerde netwerken te centraliseren met cloud-native services. De services vereenvoudigen de implementatie van policies en automatiseren netwerkconfiguraties in bedrade, draadloze en WAN-infrastructuren. Central NetConductor maakt een flexibeler netwerk mogelijk terwijl het een Zero Trust en SASE beveiligingsbeleid afdwingt. Aruba onthult verder de eerste self-locating indoor access points (AP’s) met ingebouwde GPS-ontvanger en Open Locatie, een voorgestelde nieuwe industriestandaard voor het delen van locatie-informatie van een toegangspunt.

Digitale versnelling gedreven door extern/hybride werken, nieuwe bedrijfsmodellen en verbeterde gebruikerservaringen, onderstrepen de noodzaak voor een flexibeler netwerk. Aruba biedt een uitgebreide set van cloud-native services om de complexiteit van multi-generational architecturen aan te pakken. Traditionele VLAN-gebaseerde architecturen vereisen handmatige configuratie en integratie, passen zich langzaam aan nieuwe connectiviteitseisen aan en introduceren potentiële security gaps.

Een modern, flexibel netwerk maakt gebruik van een netwerk-“overlay” die bestaande VLAN-segmenten naadloos samenvoegt met cloud-native policy en configuratieservices. Dit maakt het mogelijk om veilige en betrouwbare verbindingen te maken vanaf iedere locatie. Om klanten te helpen hun digitale transformatie-initiatieven te versnellen, maakt Central NetConductor gebruik van AI voor beheer en optimalisatie, implementeert het zakelijke workflows om netwerkconfiguratie te automatiseren en breidt het de toonaangevende ingebouwde beveiliging van Aruba uit met cloud-native Network Access Control (NAC) en dynamische segmentatie voor fabric-brede handhaving. Omdat Central NetConductor gebaseerd is op breed geaccepteerde protocollen, zoals EVPN, VXLAN en BGP, kan het naadloos opgenomen worden in bestaande Aruba-netwerken en infrastructuren van derden.

Drie basisprincipes van netwerkmodernisatie

Statische netwerken voldoen niet langer aan de bestaande eisen of ondersteunen niet langer veranderde beveiligingsvereisten. Daarom moeten organisaties continue netwerkmodernisatie ondergaan, gebaseerd op drie basisprincipes:

  • Automatisering: Vereenvoudigde workflows en AI-powered automatisering verminderen de tijd en middelen die nodig zijn voor het plannen, implementeren en beheren van netwerken die externe, branche-, campus- en cloudconnectiviteit ondersteunen
  • Security: Verbeterde detectie van dreigingen en security met ingebouwde identiteitgebaseerde toegangscontroles en dynamische segmentatie vormen de basis voor Zero Trust- en SASE-frameworks.
  • Flexibiliteit: Uniforme, cloud-native, op standaarden gebaseerde architectuur voor investeringsbescherming en gemakkelijke adoptie van met NaaS-consumptiemodellen om budgetten en inzet van medewerkers te optimaliseren.

Aruba Central NetConductor versnelt de inzet, het beheer en de bescherming van moderne, fabric-based netwerken door mogelijkheden toe te wijzen aan de drie basisprincipes:

  • Automatisering – Workflows met “one-button”-connectiviteit en orkestratie van security-beleid.
  • Security- Doordringende, op rollen gebaseerde toegangscontrole breiden dynamische segmentatie uit voor ingebouwde Zero Trust- en SASE- security-beleidshandhaving.
  • Flexibiliteit – Cloud-native services voor een single point of visibility en beheer. Op standaarden gebaseerd voor eenvoudige migratie en adoptie om bestaande investeringen te behouden.

Innovaties in Indoor Location Services

De installatie van WLAN-toegangspunten blijft een handmatig proces dat tijdrovend en foutgevoelig is en vaak resulteert in een onbetrouwbare referentie voor locatiebewuste toepassingen. Daarom heeft Aruba de eerste self-locating indoor access points in de markt geïntroduceerd. Deze toegangspunten vereenvoudigen de manier waarop organisaties indoor locatiegegevens vastleggen en informatie communiceren naar mobiele apparaten of applicaties.

Aruba Wi-Fi 6 en Wi-Fi 6E AP’s gebruiken een combinatie van ingebouwde GPS-ontvangers en intelligente software om zeer nauwkeurige, geautomatiseerde WLAN-implementaties mogelijk te maken. Aruba’s zelflokaliserende WLAN AP’s bieden zero-touch bepaling van de AP-locatie, valideren en updaten deze locatie continu en bieden een set universele coördinaten die op ieder mapping-platform kan worden getransponeerd.

Nauwkeurige locatie van de WLAN-infrastructuur creëert een verankerde referentie die wordt gedeeld met Open Locate. Organisaties kunnen de universele coördinaten en verankerde referentie van Aruba’s zelflokaliserende indoor access points gebruiken om eenvoudige asset-tracking-, veiligheid/compliance-, faciliteitsplanning- of andere locatiebewuste services te ontwikkelen of verbeteren.

“Locatie is de kern van veel app-ervaringen en nauwkeurige indoorlocatie maken veel nieuwe en innovatieve use-cases mogelijk”, zegt Sean Ginevan, head of Global Strategy and Digital Partnerships voor Android Enterprise bij Google. “Met Android 10 was Google de eerste die Wi-Fi RTT volledig ondersteunde om nauwkeurige indoorlocatie op mobiele apparaten mogelijk te maken. De zelflokaliserende netwerkinfrastructuur van Aruba en het Open Locate-initiatief zullen helpen deze visie voor onze ontwikkelaarsgemeenschap te realiseren en het veel gemakkelijker maken om netwerken op grote schaal in te zetten. We kunnen niet wachten om te zien wat ontwikkelaars bouwen.”

“Organisaties hebben de afgelopen twee jaar enorme veerkracht getoond met betrekking tot grote verstoringen en verschuivingen binnen hun bedrijf, en het is duidelijk dat wendbaarheid nu top-of-mind is voor onze klanten”, zegt David Hughes, Chief Technology and Product Officer bij Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise. “De verbeteringen die vandaag zijn geïntroduceerd, zullen klanten helpen servicegericht te denken met behulp van AI-gedreven oplossingen, hun security te verbeteren en de overgang naar een cloudgerichte netwerkarchitectuur te versnellen.”

Deze nieuwe oplossingen zijn nu beschikbaar via traditionele inkoopmethoden of als service via HPE GreenLake voor Aruba-netwerken. De nieuwste verbeteringen aan HPE GreenLake voor Aruba Network as a Service (NaaS) omvatten acht gestandaardiseerde aanbiedingen die zijn ontworpen rond populaire use cases. Zij bieden meer eenvoud en versnellen de time-to-value voor NaaS-implementaties. Voor meer informatie over de impact van NaaS op de organisatie, bezoek de website voor een gratis exemplaar van de IDC InfoBrief, Network as a Service, State of the Market.

Voor meer informatie over deze nieuwe producten en features en wat zij betekenen voor uw organisatie, meldt u dan aan voor Atmosphere 2022 – Making Connections, Anywhere.

Prijs en beschikbaarheid

Aruba Central NetConductor-services zijn nu beschikbaar voor early access en zullen algemeen beschikbaar zijn in juli 2022. Central NetConductor-services maken deel uit van Aruba Central en zijn beschikbaar met een Advanced-licentie.

Aruba Wi-Fi 6/6E-toegangspunten, inclusief automatische lokalisering, zijn nu beschikbaar. GPS-mogelijkheden zijn inbegrepen in de bestaande Aruba Wi-Fi 6E-toegangspunten en prijzen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This