Rockwell Automation voor 14de keer uitgeroepen tot een van de meest ethische bedrijven ter wereld

24 maart 2022

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie ter wereld, is door Ethisphere erkend als een van de meest ethische bedrijven ter wereld in 2022.

Ethisphere is een wereldwijde organisatie, die zich bezighoudt met de ontwikkeling en stimulering van ethiek in het bedrijfsleven. Rockwell Automation staat voor de 14de achtereenvolgende keer vermeld in deze prestigieuze lijst met bedrijven, die uitblinken door uitzonderlijk leiderschap en toewijding aan zakelijke integriteit door het hanteren van strenge ethische normen en toezicht op de naleving daarvan. 

 “Met trots accepteren we wederom deze erkenning door Ethisphere. Ze is een bewijs van onze toewijding aan ethiek en integriteit,” aldus Blake Moret, Chairman en CEO van Rockwell Automation. “We doen buitengewone dingen voor onze industriële klanten en we reageren enthousiast op alle uitdagingen omdat wat we doen essentieel is om werk productiever en duurzamer te maken.” 

Ethiek en integriteit zijn de hoogste scorende drivers voor de betrokkenheid van de medewerkers van Rockwell Automation. Ze worden gevoed en nageleefd dankzij een sterk commitment en een duidelijke mening; mede gestimuleerd door het al lang bestaande Ombuds-programma in het bedrijf. Rockwell Automation eist bovendien dat alle leden van de Raad van Bestuur, alle medewerkers en alle onderaannemers deelnemen aan de ethische training, die elk jaar wordt aangepast.  

“Meer dan ooit wordt het management van ondernemingen geconfronteerd met enorme uitdagingen om ethisch en maatschappelijk verantwoord bezig te zijn en om positieve veranderingen te implementeren,” aldus Timothy Erblich, CEO van Ethisphere. “We worden geïnspireerd door de meest ethische bedrijven ter wereld en hun toewijding aan integriteit, duurzaamheid, goed bestuur en gemeenschapszin.” 

Rockwell Automation was één van de slechts 136 bedrijven uit 22 landen en 45 sectoren in de lijst. Bekijk hier de volledige lijst van 2022. Gebaseerd op het door Ethisphere zelf ontwikkelde Ethics Quotient® omvat het beoordelingsproces voor de meest ethische bedrijven ter wereld meer dan 200 vragen over de bedrijfscultuur, het beleid op milieu- en sociaal gebied, de activiteiten op het gebied van ethiek en naleving, goed bestuur, diversiteit en initiatieven om een krachtige waardeketen te ondersteunen.  

Kijk hier voor meer informatie over het beleid van Rockwell Automation ten aanzien van ethiek en integriteit.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This