Open Compute Project benoemt nieuwe CEO

2 maart 2022

George Tchaparian is de nieuwe Chief Executive Officer van Open Compute Project Foundation. Dat heeft OCP bekend gemaakt.

George Tchaparian is een technologiemanager met meer dan 30 jaar ervaring in de sector in tal van rollen en functies. Hij was onder andere president en CEO van Edgecore Networks. Meest recentelijk was Tchaparian een corporate executive die zich toelegde op transformatieve strategieën voor de Accton Group, waar Accton Technologies en Edgecore Networks onder vallen. Ook is hij actief geweest als senior vice-president van research & development (R&D). En vervulde hij managementfuncties bij Hewlett-Packard.

OCP is geen onbekende organisatie voor Tchaparian. Hij was jarenlang co-voorzitter van de regionale OCP-organisatie in Taiwan. Ook was hij lid van het bestuur van de Open Network Foundation (ONF).

“OCP heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke groei doorgemaakt. De technologische uitdagingen die voor ons liggen en het doel om onze impact over verschillende segmenten uit te breiden, vereisen nieuwe benaderingen en nieuwe partnerschappen. Ik ben erg blij dat dat George Tchaparian onze community zal leiden op deze”, zegt Bill Carter, Chief Technology Officer van de OCP Foundation. “Naast het begrijpen van ontwikkelingen en de wereldwijde toeleveringsketen, zal zijn ervaring met het creëren van partnerschappen van cruciaal belang zijn voor het aanpakken van de zakelijke en technologische uitdagingen waar wij als OCP voor staan.”

Bill Carter heeft sinds de pensionering van de voormalige CEO Rocky Bullock de rol van van interim-CEO vervuld. Carter is daarnaast bijna tien jaar de Chief Technology Officer van OCP geweest en zal in 2022 aftreden. OCP zoekt momenteel een nieuwe fulltime CTO.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This