Cisco lanceert Private 5G voor bedrijven

1 maart 2022

Cisco heeft op Mobile World Congress, samen met zijn partners, details bekendgemaakt over zijn Private 5G strategie, gericht op ondernemingen met grootschalige IoT-adoptie. Ook kondigde Cisco verbeteringen aan in zijn internet of things (IoT)-portfolio om zijn serviceproviderklanten te helpen een eenvoudigere manier te bieden om LPWAN/4G/5G IoT-connectiviteit te beheren.

De meeste bedrijven beginnen zich te realiseren dat digitalisering voordelen heeft als het gaat om het verbinden van fysieke operaties met informatiesystemen en analytics, artificial intelligence (AI) en automatisering, en het gebruik van machine learning (ML) om de productiviteit en efficiëntie te verbeteren. De meeste bedrijven zijn inmiddels gewend om steeds meer mensen en zaken met Wi-Fi te verbinden maar wat de meeste bedrijven nog niet hebben ervaren – is wat de gecombineerde kracht van Wi-Fi, 5G en IoT voor hen kan betekenen.

Naast Wi-Fi hebben Private 5G en IoT de potentie om industrieën te transformeren en de toekomst van hybride werk opnieuw te definiëren. Cisco ziet private 5G als een aanvulling op, en niet als een vervanging van, de investeringen die bedrijven hebben gedaan in Wi-Fi, Ethernet-transport en bijbehorende beheersystemen. Private 5G zal connectiviteit mogelijk maken voor een volledig scala aan gebruiksscenario’s, van de werkvloer, toeleveringsketens, universiteits- en bedrijfscampussen, ziekenhuizen en meer.

Cisco Private 5G

De kern van Private 5G is gebaseerd op Cisco’s industrie leidende technologie en IoT-portfolio – bestaande uit IoT-sensoren en -gateways, software voor apparaat beheer, evenals monitoringtools en dashboards. Open Radio Access Network (ORAN)-technologie is hier een belangrijk onderdeel van. Cisco werkt nauw samen met ORAN-leveranciers, JMA en Airspan, en is momenteel bezig met pilots waarbij gebruik wordt gemaakt van hun technologie.

Belangrijkste onderscheidende kenmerken van Cisco Private 5G:

  • Geleverd as-a-Service: samen met wereldwijde serviceproviders en systeemintegratiepartners om de technische, financiële en operationele risico’s voor ondernemingen te verminderen.
  • Aanvulling op Wi-Fi: Cisco Private 5G integreert met bestaande bedrijfssystemen, waaronder bestaande en toekomstige Wi-Fi-versies – Wi-Fi 5/6/6E, waardoor de bediening eenvoudig is.
  • Zichtbaarheid over het netwerk en de apparaten: Met behulp van een eenvoudig beheerportaal kunnen IT-teams van ondernemingen beleid en identiteit handhaven terwijl ze gebruik maken van Wi-Fi en 5G.
  • Pay-as-you-use gebruikersmodel: Cisco Private 5G is financieel eenvoudig te begrijpen. Met gebruiksmodellen op basis van het pay-as-you-use principe kunnen klanten geld besparen door geen infrastructuurkosten vooraf te betalen, en de diensten naar behoefte uit te breiden.
  • Snelheid tot productiviteit: Bedrijven kunnen IT-personeel de noodzaak besparen om een ​​complex privénetwerk van carrier-klasse te leren, ontwerpen en beheren.

“Cisco heeft een draadloze strategie om de toekomst van hybride werk te kunnen garanderen. 5G moet samenwerken met Wi-Fi en bestaande IT-omgevingen om de digitale transformatie eenvoudig te maken”, zegt Jonathan Davidson, Executive Vice President en General Manager, Mass-Scale Infrastructure Group, Cisco. “Bedrijven die hun digitaliseringsstrategieën voortzetten met behulp van IoT, analyse en automatisering, zullen aanzienlijke concurrentievoordelen behalen op het gebied van waarde, duurzaamheid, efficiëntie en flexibiliteit. Samenwerken met onze wereldwijde partners om die uitkomsten mogelijk te maken met Cisco Private 5G is onze unieke waarde propositie voor de ondernemingen.”

Cisco lanceert nieuw tijdperk voor massale IoT

Aangezien industrieën hun digitale strategieën willen ontwikkelen ter ondersteuning van hybride werk, hebben ze vereenvoudigde oplossingen nodig om goedkope, vaak stationaire apparaten te verbinden en te beheren die op grote schaal worden ingezet (Mass IoT), zoals elektriciteitsmeters, medische apparaten en landbouwsensoren.

Cisco IoT Control Center voldoet aan de behoeften van de industrie en biedt een nieuw vereenvoudigd en veilig connectiviteitsbeheerpakket dat speciaal is ontwikkeld voor IoT-apparaten met een lagere complexiteit. Cisco IoT Control Center beheert momenteel bijna 200 miljoen apparaten, verspreid over alle licensed mobiele netwerken (LPWAN/4G/5G), waardoor operators en ondernemingen de flexibiliteit hebben om het netwerk te kiezen dat het beste past bij hun gebruikssituatie.

Door het nieuwe Cisco IoT Control Center, geleverd as-a-service, kunnen serviceproviders nu het volledige scala aan zakelijke use-cases aanpakken. Het nieuwe aanbod vermindert de complexiteit en kosten van connectiviteitsbeheer zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, waardoor het praktisch en winstgevend wordt voor serviceproviders om nieuwe inkomstenstromen te genereren en te profiteren van nieuwe Mass IoT-marktkansen.

“We zijn altijd op zoek naar manieren om IoT waardevoller en gebruiksvriendelijker te maken voor onze klanten, Cisco stelt KPN IoT nu in staat om winstgevend te profiteren van LPWAN-marktkansen via het IoT Control Center”, zegt Carolien Nijhuis, EVP, Internet of Things en Datadiensten bij KPN. “Onze zakelijke klanten één enkel platform bieden om het volledige scala aan IoT-gebruikscasussen aan te pakken is een groot voordeel. Het vermindert de complexiteit in de implementaties van onze klanten, maakt gebruik van bestaande integraties en verbetert de kostenefficiëntie.”

“We streven ernaar om onze serviceproviderklanten te helpen nieuwe diensten en bedrijfsresultaten voor Mass IoT mogelijk te maken en om het verzamelen van gegevens van miljoenen apparaten te vereenvoudigen”, zegt Masum Mir, Vice President en General Manager, Cable, Mobile and IoT, Cisco. “Met deze verbeteringen aan het Cisco IoT Control Center kunnen onze klanten uitbreiden naar de LPWAN-markt en met hulp van een bewezen platform hun bedrijf transformeren.”

Strategische overeenkomst Cisco en Rakuten

Cisco en Rakuten Symphony, Inc., een volledige dochteronderneming van Rakuten Mobile, Inc., hebben op Mobile World Congress aangekondigd hoe ze hun krachten bundelen om wereldwijde serviceproviders te helpen het internet voor te bereiden op de toekomst. De bedrijven hebben in Barcelona een Memorandum of Understanding getekend om de levering van cloud-native, gevirtualiseerde 4G/5G mobiele netwerken op basis van Open Radio Access Network (ORAN)-technologie te versnellen.

Voortbouwend op het succes van Rakuten Mobile’s eerste innovatieve cloud-native netwerkarchitectuur, bundelen Rakuten Symphony en Cisco hun krachten om oplossingen te bieden waarmee mobiele operators effectiever kunnen concurreren in het cloudtijdperk. Samen komen de bedrijven tegemoet aan de behoefte van de industrie om de kosten te verlagen, de flexibiliteit te vergroten en te voldoen aan toekomstige technische, regelgevende en milieuvereisten voor duurzaamheid.

Opvallende componenten van de oplossingen zijn Cisco’s toonaangevende portfolio’s voor mobiel, routering, switching en automatisering, samen met Rakuten Symphony’s Open RAN, orchestration en de volledige suite van Rakuten Symphony’s Symworld-applicaties. De twee bedrijven zijn van plan om samen te werken om deze oplossingen voor serviceproviders te valideren en te certificeren en om systemen te leveren die gedurende de volledige levenscyclus presteren, van ontwerp tot implementatie en operaties.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This