Polteq en EntrD gaan samenwerking aan op het gebied van softwarekwaliteit

10 februari 2022

Polteq, een in België en Nederland actieve specialist in softwarekwaliteit, en EntrD, aanbieder van software om data onherleidbaar te maken, zijn een officiële samenwerking aangegaan. Door deze bundeling van krachten kunnen beide bedrijven hun klanten ondersteunen in het behalen van maximale waarde uit hun software.

In de huidige tijd van de digitale transformatie zien Polteq en EntrD de rol en afhankelijkheid van data in zowel de ontwikkeling als het gebruik van software steeds groter worden. Effectief en efficiënt tot veilige en bruikbare testdata komen is noodzakelijk voor organisaties om snel op de veranderende behoefte vanuit de markt te reageren. Daarnaast heeft de invoering van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) een versnelling op dit gebied gebracht.

De diensten van Polteq en EntrD zijn dusdanig complementair dat in elke omgeving de softwarekwaliteit door testen verbeterd kan worden zonder concessies te doen aan de veiligheid op het gebied van data. Terwijl Polteq software op het gebied van performance, security of mobile test, verzorgt EntrD dat alle privacygevoelige data uit de dataset of documenten onomkeerbaar verwijderd wordt.

De gezamenlijke ervaring strekt zich uit van commerciële bedrijven tot woningcorporaties, zorgorganisaties en (semi)overheidsorganisaties, waarvoor we al jarenlang verbeteringen op onze specifieke kennisgebieden realiseren. Het eerste gezamenlijke project is onlangs ook zeer succesvol volbracht.

Marcel van Egmond, Directeur Polteq: “De tools van EntrD zijn voor Polteq een mooie aanvulling van het instrumentarium waarmee we onze klanten ondersteunen in het realiseren van het hoogst haalbare niveau in softwarekwaliteit. Het werken met snel te anonimiseren productiedata draagt immers bij in het nog verder verhogen van de ontwikkelsnelheid en kwaliteit van software. Hiermee helpen we onze klanten om de investering in het ontwikkelen van software te verlagen en tegelijkertijd met nog meer zekerheid live te gaan.”

Eric Hoefman, Managing Partner EntrD: ”De samenwerking met Polteq is voor ons een logische stap: wij willen organisaties ondersteunen om meer waarde uit hun data te halen. De software die wij ontwikkeld hebben om data te maskeren is daar een onderdeel van, maar de software implementeren is vaak een onderdeel van een groter (test)datamanagement traject. Het ondersteunen en uitvoeren van dergelijke trajecten sluit naadloos aan bij de kennis en ervaring van Polteq.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This