Nieuwe release Thinkwise Platform vereenvoudigt ontwikkeling en uitrol van kernapplicaties

2 februari 2022

Thinkwise, leverancier van het low-code platform voor kernapplicaties, heeft nieuwe functionaliteit toegevoegd aan het eigen Thinkwise Platform. Met de nieuwe release is het voor softwareontwikkelaars veel eenvoudiger geworden om zelf kernapplicaties te moderniseren en te updaten. Niet alleen het ontwikkelproces zelf is vereenvoudigd, maar ook de uitrol van nieuwe applicaties kan volledig worden geautomatiseerd.

Met de nieuwste versie van het Thinkwise Platform wordt ook de migratie van verouderde legacy systemen naar nieuwe toekomstbestendige kernapplicaties nog verder vereenvoudigd. Twee belangrijke nieuwe elementen van deze release zijn de geïntegreerde Thinkwise Upcycler en de Thinkstore.

Thinkwise Upcycler en Thinkstore

De Thinkwise Upcycler is een applicatie binnen het Thinkwise Platform die geautomatiseerd het DNA van legacy systemen aanvraagt of uitleest en vervolgens transformeert naar het Thinkwise model. Voorheen was dat een proces dat voornamelijk handmatig gedaan moest worden. De Thinkwise Upcycler maakt dit proces veel completer en gebruiksvriendelijker dan voorheen. Het beschikt over een user interface waarmee alle stappen kunnen worden doorlopen en verfijnd voordat de feitelijke transformatie wordt gedaan. Dit geeft een enorme jumpstart bij het vervangen van legacy software. In de Thinkwise Upcycler worden transformatiescripts voor verschillende technologieën meegeleverd zoals SQL Server, DB2 (of RPG), Progress, PostgreSQL en Uniface.

Met deze nieuwe release is ook de Thinkstore beschikbaar gekomen voor klanten en partners. De Thinkstore is een soort marktplaats voor halffabricaten: herbruikbare onderdelen van eerdere integraties en transformaties die kant en klaar in een nieuw product gebruikt kunnen worden. Met een slimme browser kunnen onderdelen als modellen, integraties, voorbeeldapplicaties maar bijvoorbeeld ook CRM modules en koppelingen met een postcodesysteem eenvoudig en snel toegepast worden.

Jasper Kloost, CTO bij Thinkwise, zegt over het vernieuwde platform: “Met deze nieuwe release van het Thinkwise Platform zijn we erin geslaagd om het ontwikkelen en deployen van Thinkwise applicaties nog verder te vereenvoudigen en versnellen. Daarmee handhaven we onze positie als het beste low-code development platform voor kernapplicaties ter wereld. In combinatie met onze unieke garantie stelt het Thinkwise Platform elk bedrijf wereldwijd in staat om snel en zonder risico hun legacy kernapplicaties te moderniseren.”

Release 2022.v1. is vanaf vandaag beschikbaar.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This