Nieuwe CEO Arnaud Merlet moet groeiambities N-SIDE waarmaken

1 februari 2022

N-SIDE benoemt Arnaud Merlet met onmiddellijke ingang tot CEO. Het bedrijf helpt zijn klanten betere beslissingen te nemen aan de hand van voorspellende en optimaliserende oplossingen op basis van toegepaste wiskunde en artificiële intelligentie.

Arnaud Merlet, die een Frans-Australische achtergrond en een sterke internationale ervaring heeft, zal N-SIDE leiden met de ambitie om van het bedrijf een wereldwijde softwarekampioen in de gezondheids- en energiesector te maken.
N-SIDE werd in 2000 opgericht vanuit de behoefte om het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te optimaliseren in een milieucontext die steeds meer onder druk komt te staan. In de loop der jaren vestigde N-SIDE zich als een toonaangevend bedrijf in de farmaceutische en energiesector. Het bedrijf maakte de afgelopen jaren een sterke groei door, verhuisde naar de Verenigde Staten en verdubbelde het personeelsbestand tot bijna 200 mensen.

“Door de combinatie van sterke sectorexpertise enerzijds en toegepaste wiskunde en kunstmatige intelligentie anderzijds beschikt N-SIDE over een enorm potentieel. Samen met onze aandeelhouders hebben we een langetermijnvisie die ons in staat stelt complexe uitdagingen en problemen voor de wereld van morgen aan te pakken”, aldus
Arnaud Merlet.

Verkoopteam opbouwen om N-SIDE binnen vijf jaar wereldkampioen te maken

Het bedrijf bevindt zich nu op een keerpunt en bereidt zich voor op een nieuwe versnelling. Het doel is het gebruik van zijn oplossingen te democratiseren om ze toegankelijk te maken voor meer bedrijven, en het internationale verkoopteam uit te breiden, terwijl het merk breder wordt gepromoot.

“Ik ben verheugd Arnaud Merlet te verwelkomen als onze nieuwe CEO. Als senior executive brengt Arnaud een schat aan ervaring mee, opgedaan bij zowel multinationals als startups.
Ik ben ervan overtuigd dat hij de ideale persoon is om de groeiambities van N-SIDE waar te maken”, zegt Philippe Chevalier, Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Deze ambitie ligt in de lijn van het DNA van het bedrijf, dat de oorspronkelijke missie heeft om maatschappelijke uitdagingen te helpen aangaan door het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te optimaliseren. Dankzij de oplossingen van N-SIDE zijn er bijvoorbeeld 20 tot 60% minder medicijnen nodig voor klinische proeven. In de energiesector stellen de oplossingen van N-SIDE exploitanten in staat de vraag beter te voorspellen, afspraken te maken over beursprijzen, hun netwerken beter te beheren, enz.

“De ontwikkeling die wij ondernemen is complementair aan onze maatschappelijke aanpak”, benadrukt Arnaud Merlet. “Te vaak worden business en ethiek tegenover elkaar gesteld, terwijl deze twee begrippen verenigbaar kunnen en moeten zijn. Dit is ook de reden waarom ik me bij N-SIDE wilde aansluiten. Dit bedrijf heeft een geweldig project.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This