Internationale dag van de Privacy

28 januari 2022

28 januari werd aangeduid als de Internationale Dag van de Privacy:

De discussie rond data privacy was en is nog steeds één van de bepalende vraagstukken van dit decennium.

Europa besliste in 2018 om met de General Data Protection Regulation (GDPR) een nieuwe regelgeving in te voeren.

Zo wilde de Europese Unie (EU) opnieuw een evenwicht vinden tussen het recht op privacy van haar burgers en de mogelijkheid voor bedrijven om gegevens van die burgers te gebruiken. Dit betekende het begin van een nieuw tijdperk voor de verwerking van persoonsgegevens en voor de eigen privacy en die van klanten.

Viktor D’Huys, CIO van Group Joos, publiceerde in datzelfde jaar samen met co-auteur Peter Witsenburg “Het Grote GDPR Handboek”. Deze publicatie wil ondernemers helpen en als gids fungeren bij het navolgen van deze wetgeving. De lezer vindt er ook vandaag nog steeds een goed overzicht van de belangrijke definities en begrippen in de GDPR en uitleg bij de filosofie en de redeneringen die achter de regels schuilgaan.

Het boek is gratis te downloaden via deze link.

Liever een hard copy ? We geven 5 gratis exemplaren weg via marketing@groupjoos.com

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This