DigiCert neemt IoT-beveiligingsbedrijf Mocana over

21 januari 2022

DigiCert, leverancier van TLS/SSL-, IoT- en andere PKI-oplossingen die wordt ondersteund door Clearlake Capital Group, Crosspoint Capital en TA Associates, maakte vandaag de overname bekend van Mocana, een leverancier van cybersecurity voor het Internet of Things (IoT).

De combinatie van DigiCert- en Mocana- technologieën biedt een zeer compleet platform voor IoT-fabrikanten en -operators, waarmee zij de beveiliging van hun apparatuur gedurende de volledige levenscyclus kunnen beheren. De voorwaarden van de transactie zijn niet openbaar gemaakt.

Met deze overname vergroot DigiCert haar aandeel in de snel groeiende IoT-markt. Volgens IDC zal het aantal verbonden apparaten in 2025 zijn opgelopen tot zo’n 55 miljard. Dat zal voornamelijk het gevolg zijn van zakelijke investeringen in IoT-platformen, die binnen bedrijven moeten zorgen voor meer operationele efficiëntie, digitale transformaties en concurrentievoordelen. 

‘De beveiliging van het IoT is altijd al een uitdaging geweest’, vertelt John Merrill, CEO van DigiCert. ‘De overname van Mocana past bij onze inspanningen op het gebied van digitaal vertrouwen, iets wat hard nodig is in de IoT-markt nu er steeds meer slimme apparaten bij komen in onze persoonlijke en zakelijke levens. We zijn er dan ook trots op dat we onze klanten kunnen voorzien van ons geïntegreerde platform en verwelkomen de expertise van Mocana op het gebied van IoT-technologie, industrie en productie.’ 

‘Onze strategische samenwerking met Mocana bestaat al jaren en hun bijdrage aan ons productportfolio is erg waardevol’, aldus James Kline, Senior Director of Program Management van ABB Inc. ‘Wij zijn blij met de betrokkenheid van DigiCert en hun expertise op het gebied van IoT-beveiliging.’  

De combinatie van DigiCert en Mocana biedt klanten een manier om de identiteit van apparaten te beheren, verbindingen te beveiligen, ongewenste manipulatie van apparaten te voorkomen en firmware en instellingen veilig en op afstand te updaten. Het end-to-endplatform vermindert het aantal kwetsbaarheden en speelt een rol bij de digitale transformatie, die mogelijk wordt gemaakt door de samenvoeging van informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT).

‘Mocana is verheugd om deel uit te maken van het DigiCert-team’, aldus de CTO van Mocana, Srinivas Kumar. ‘Samen kunnen we de uitdagingen van IoT-beveiliging op een unieke manier het hoofd bieden. Dat doen we door de chips al vanaf de productie te beschermen met ingebouwde beveiliging en de communicatie met geïnstalleerde apparaten, voor bijvoorbeeld het updaten van firmware, goed te beveiligen.’ 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This