Console Connect en Colt breiden de reikwijdte van geautomatiseerde netwerken uit door API-integratie van SDN-platforms

19 januari 2022

Console Connect en Colt Technology Services hebben succesvol de eerste projectfase afgerond, voor de realisatie van API-gebaseerde interoperabiliteit tussen hun wereldwijde on-demand SDN-platforms.

Console Connect levert een gebruiksvriendelijk platform voor de Software Defined Interconnection van applicaties en IT-infrastructuren. Colt Technology Services is aanbieder van flexibele, high-bandwidth connectiviteitsoplossingen. De API’s tussen het Console Connect Software Defined Interconnection-platform en het Colt On Demand-platform geven organisaties de mogelijkheid om gebruik te maken van flexibele on-demand netwerkcapaciteit en directe interconnects met clouds, datacenters en zakelijke partners via de private netwerken van beide organisaties. De API’s bieden ook de mogelijkheid van real-time offertes voor, en bestellingen en provisioning van on-demand netwerkservices tussen die twee krachtig presterende netwerken.

Integrale automatisering en verbeterde interoperabiliteit 

Dankzij de integratie van de twee SDN-platforms kan Console Connect de reikwijdte van zijn geautomatiseerde netwerk uitbreiden naar nieuwe datacenterlocaties in het Verenigd Koninkrijk. Het snelle Colt IQ Network stelt hen bovendien in staat om de reikwijdte van hun netwerk uit te breiden naar meer zakelijke locaties en metrogebieden in heel Europa. Gebruikers van Console Connect kunnen op die manier direct dedicated Layer 2-diensten tussen twee netwerken afnemen via één portal. De volgende stap betreft de uitbreiding van de reikwijdte van Colt’s On Demand-netwerk naar meer wereldwijde markten, via het omvangrijke en krachtig presterende netwerk van Console Connect.

Console Connect en Colt geven met deze samenwerking blijk van hun streven naar integrale automatisering en de noodzaak van verbeterde interoperabiliteit en samenwerking bij de orchestratie van onderlinge netwerkverbindingen.

Marc Halbfinger, CEO van Console Connect: “API’s zijn van cruciaal belang voor de optimalisatie en afrekening van geautomatiseerde netwerkservices. Ze stellen carriers in staat om op nieuwe en innovatieve manieren samen te werken. Het is een eer om nauw met samen te werken met Colt, een partner die onze visie van een volledig automatiseerde en on demand toekomst deelt.” 

Keri Gilder, CEO van Colt Technology Services: “Door samen te werken met Console Connect nemen we een koploperspositie in als het gaat om de inzet van API’s voor intelligente netwerken. Op die manier kunnen we wereldwijd meer bedrijven voorzien van flexibele, high-bandwidth on demand connectiviteitsoplossingen. API’s blijven een belangrijk aandachtsgebied binnen onze branche. Deze samenwerking stelt ons in staat om voor een transformatie te zorgen van de interactie tussen bedrijven en de manier waarop zij klanten toegevoegde waarde bieden. Dat doen we door automatisering op te voeren, de samenwerking te verbeteren, innovatie te vereenvoudigen en netwerkbeveiliging te optimaliseren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This