Franse inWebo Technologies en Belgische TrustBuilder treden toe tot inWebo Group en vormen eerste 100% SaaS Pan-Europese buy & build-platform in cybersecuritysoftware

12 januari 2022

De Belgische CIAM-specialist TrustBuilder sluit zich aan bij inWebo Group, een Identity & Access Management (IAM)-specialist die gesteund wordt door het Franse investeringsfonds Essling Expansion. Dankzij dit samengaan zal de groep haar internationale expansie en productontwikkeling kunnen versnellen.

inWebo Group werd opgericht in april 2021 toen Essling Expansion, het groeifonds van Essling Capital, een Franse onafhankelijke vermogensbeheerder die meer dan €1,2 miljard beheert en adviseert, de reorganisatie leidde van het kapitaal van Multifactor Authenticatie (MFA) specialist inWebo Technologies, samen met twee andere gerenommeerde minderheidsinvesteerders, Bpifrance en Entrepreneur Invest. Met Essling als meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf en Olivier Perroquin als President, zette inWebo Group zijn plan in gang om een wereldwijd cybersecurity SaaS-platform uit te bouwen dat zich richt op digitale identiteit, toegangsbeheer en gegevensbescherming voor klanten in Europa en daarbuiten via een buy-and-build strategie.

Met de overname van TrustBuilder is de inWebo Group nu opgebouwd rond twee bedrijven: inWebo Technologies (gevestigd in Parijs), met als specialiteit Multifactor Authenticatie, en TrustBuilder (gevestigd in Gent), dat krachtige Customer Identity en Access Management oplossingen ontwerpt. Samen bestrijkt het aanbod van de groep een groter deel van de IAM-markt en kunnen klanten wereldwijd nu nog beter worden bediend met een compleet gamma best-of-breed cybersecurityproducten. Door samen te werken zal het internationale bereik van zowel inWebo Technologies als TrustBuilder verder toenemen en zullen er nieuwe R&D mogelijkheden ontstaan om disruptieve innovaties op de IAM-markt te brengen.

“De overname van TrustBuilder zal de inWebo Group in staat stellen om meerdere synergiën te genereren, veel verder dan louter aanvullende verkopen,” zegt Oliver Perroquin, President van inWebo Group. “De productportfolio’s van inWebo Technologies en TrustBuilder zijn zeer complementair. Dit biedt elk bedrijf een onmiddellijk bereik tot nieuwe functionaliteiten, en een sterke basis voor de toevoeging van nieuwe functies.” 

“Onderdeel worden van inWebo Group creëert enorme kansen voor TrustBuilder en onze klanten,” zegt Frank Hamerlinck, CEO van TrustBuilder. “Met de financiële steun van Essling Capital kunnen we internationaal blijven groeien en de verdere ontwikkeling van ons unieke productgamma intensiveren. De investering garandeert dat onze klanten kunnen blijven profiteren van het huidige hoge niveau van kwaliteitsproducten en (professionele) dienstverlening.”  

Frank Hamerlinck is een succesvolle ondernemer. Hij was medeoprichter van SaaS-bedrijf Porthus, dat in 2010 werd overgenomen door Descartes, en was ook medeoprichter van NG Data. Als CEO van TrustBuilder en nu ook lid van het executive team van inWebo Group, zal Frank Hamerlinck een sleutelrol spelen in het realiseren van de strategische plannen van inWebo Group.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This