Wat zijn de trends in ‘Computer Vision’ of de computer die onze omgeving leert begrijpen?

11 januari 2022

De technologie waarbij de computer onze omgeving leert begrijpen met behulp van artificiële intelligentie is in opmars. Nieuw onderzoek van Insight en IDG onthult de belangrijkste trends in perceptie, adoptie en toepassingen van ‘computer vision’ in verschillende industrieën.

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat 95% van de respondenten van mening is dat artificiële intelligentie (AI) voor visuele toepassingen het potentieel heeft om de omzet te verhogen en/of hun bedrijf tijd en geld te besparen. 

Waar het voor gebruikt kan worden verschilt van sector tot sector zoals aangegeven in de tabel hieronder met mogelijke toepassingen uitgesplitst per sector.

Eén ding lijkt zeker: terwijl organisaties zoeken naar impactvolle toepassingen van AI, springt ‘computer vision’ er duidelijk uit. Degenen die de technologie omarmen, verwachten al snel voordelen en een snellere ROI. 

Het hele rapport vind je in bijlage van dit persbericht of via deze link.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This