LANCOM brengt mobiele high-end 5G-routers op de markt

29 december 2021

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en security-specialist, breidt zijn router-portfolio verder uit. De nieuwe zakelijke routers LANCOM 1926VAG-5G en LANCOM 1900EF-5G combineren voor het eerst 5G met het geavanceerde SD-WAN.

Daarnaast kunnen zij ook verbonden worden met een G.Fast- of glasvezel gigabit-verbinding, tevens met een kabelmodem. Bij beide routers zorgt de 5G-module voor maximale beschikbaarheid. De routers kunnen eventueel geautomatiseerd beheerd worden met ondersteuning van Software Defined Networking (SDN). Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik in middelgrote bedrijven, openbare instellingen of vestigingen waar een stabiele bandbreedte vereist is.

De LANCOM 1926VAG-5G is de eerste 5G-router met twee geïntegreerde VDSL-supervectoring-modems voor een maximale snelheid van 2 x 300 Mbps. De router kan ook worden gebruikt via een van de twee modems op G.Fast-verbindingen of via een SFP-poort op glasvezelverbindingen met een maximale snelheid van 1.000 Mbps. Via de WAN Ethernet kan de router ook een externe DSL- of kabelmodem aansturen. Aan de LAN-zijde bevinden zich vier gigabit-switchpoorten waardoor er genoeg ruimte is voor het aansluiten van netwerkapparatuur. Twee ISDN- en vier analoge interfaces zorgen voor een naadloze all-IP integratie van bestaande telefoniecomponenten.

image

De LANCOM 1900EF-5G heeft geen extra fysieke telefonie-interfaces en kan met zijn Gigabit Ethernet WAN-poorten direct worden aangesloten op snelle glasvezelnetwerken en externe modems. 

image

LANCOM biedt ook een reeks optionele SFP-modules voor dit model. De nieuwe LANCOM SFP-GPON-1 module maakt een directe glasvezelverbinding met een Gigabit Passive Optical Network (GPON)-netwerk mogelijk. De LANCOM SFP-AON-1module ondersteunt de verbinding met een Active Optical Network (AON)-netwerk. Beide modules maken een aparte provider-modem overbodig, waarvoor anders complexe bekabeling en extra stroomvoorziening nodig zouden zijn.

Veilige verbinding in het thuiskantoor via VPN

Beide LANCOM 5G-routers kunnen maximaal vier internetverbindingen tegelijk gebruiken en zorgen hierdoor voor maximale bandbreedte en een ideale verdeling van de belasting. Advanced Routing and Forwarding (ARF) stelt de maximaal 64 geïsoleerde en afzonderlijk gerouteerde IP-contexten in staat om alle IP-toepassingen efficiënt via een centrale router te leiden en de verschillende communicatiekanalen veilig van elkaar te scheiden. De 25 (optioneel tot 100) geïntegreerde IPSec VPN-kanalen zorgen voor betrouwbare encryptie en de veilige verbinding van vestigingen en thuiskantoren met het bedrijfsnetwerk. 

Configuratie via SD-WAN

In combinatie met de LANCOM Management Cloud (LMC) maken de nieuwe LANCOM 5G-routers de weg vrij voor volledig geautomatiseerd beheer. Via Software Defined WAN (SD-WAN) maken ze de automatische uitrol van veilige verbindingen tussen meerdere bedrijfsvestigingen mogelijk, inclusief netwerkvirtualisatie en back-up. Met één druk op de knop worden de functionaliteiten geactiveerd en worden de gewenste VLAN’s geselecteerd voor de betreffende vestiging. De tijdrovende configuratie van de afzonderlijke eindpunten is niet meer nodig.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This