AkzoNobel selecteert Atos OneCloud voor beheer publieke en private cloud

28 december 2021

Atos is door AkzoNobel geselecteerd voor het beheer van zijn private en publieke cloud-omgeving, als onderdeel van AkzoNobel’s cloud migratie strategie. Hiermee beoogt AkzoNobel de complexiteit van zijn processen te verlagen en zijn business flexibiliteit te verhogen. Deze overeenkomst omvat de vernieuwing van de bestaande private cloud omgeving die al door Atos wordt beheerd en een uitbreiding in de vorm van een publieke cloud-omgeving.

Atos zal daarnaast, onder meer middels verdergaande automatisering, kostenverlaging mogelijk maken binnen zowel de private als publieke cloud. Atos ondersteunt tevens het snel opschalen van het aantal wereldwijde ontwikkelteams van AkzoNobel. Het doel van de Atos DevSecOps support is het leveren van basiscomponenten voor een snellere, gestandaardiseerde en veiligere softwareontwikkeling.

Atos Digital Hybrid Cloud

Voor het beheer van de private cloud-omgeving van AkzoNobel zal Atos haar Digital Hybrid Cloud platform implementeren. Verder is zij verantwoordelijk voor de migratie van specifieke workflows van de private naar publieke cloud. Atos waarborgt een gestandaardiseerde wereldwijde uitrol, implementatie en beheer van beide cloud-omgevingen.

“We zijn erg blij dat AkzoNobel voor Atos heeft gekozen voor het beheer van zowel zijn publieke als private cloud-omgeving. Dit project omvat alle voordelen van de Atos OneCloud diensten, welke we eind vorig jaar introduceerden. Atos OneCloud helpt onze klanten om hun migratie naar de cloud proactief en via één loket in een stroomversnelling te brengen”, vertelt Peter ’t Jong, Hoofd Atos in Nederland. “We geloven dat de cloud de nieuwe norm is voor digitalisering en als onderdeel van deze missie gaan we AkzoNobel helpen de volledige potentie van de cloud te benutten.”

“We zijn opnieuw met Atos in zee gegaan, omdat we goede ervaringen hadden met hun klassieke hosting en zij het beste antwoord hadden op onze beweging om naar een goed beveiligde cloud-omgeving te gaan. We zijn dan ook blij dat Atos ons gaat ondersteunen bij de migratie naar een publieke en private cloud, wat ons in staat stelt veel efficiënter te opereren en aanzienlijke kostenreducties te realiseren”, zegt Aloys Kregting, CIO AkzoNobel.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This