Veeam benoemt Anand Eswaran tot Chief Executive Officer

17 december 2021

Veeam Software, leider in back-up-, recovery- en databeheeroplossingen voor moderne dataprotectie, heeft Anand Eswaran benoemd tot zijn nieuwe Chief Executive Officer (CEO) en als lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf. William H. Largent (Bill Largent) zal terugtreden als CEO om zich te concentreren op zijn rol als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Veeam, dat dit jaar de 1 miljard dollar aan Annual Recurring Revenue (ARR) overschreed en inmiddels meer dan 400.000 klanten heeft, vormt het hart van het data-ecosysteem en orkestreert dataverplaatsing, controle en vertrouwde bescherming in elke omgeving en in de hybride cloud.

Anand Eswaran

Eswaran start bij Veeam vanuit een succesvolle periode bij RingCentral, waar hij President en Chief Operating Officer (COO) was en waar hij toezicht hield op de exponentiële groei en uitbreiding van het klantenbestand. In de meest recente financiële resultaten van het bedrijf onder leiding van Eswaran, rapporteerde het een ARR van 1,6 miljard dollar, een stijging van 39% op jaarbasis.

Bill Largent is een belangrijke pijler geweest voor het bedrijf de afgelopen 15 jaar. Onder het leiderschap van Largent heeft Veeam in 2021 een recordjaar beleefd en werd het voor de vijfde keer door Gartner erkend als leider in zijn 2021 Magic Quadrant voor Enterprise Backup and Recovery Solutions – en dankzij de sterke groei, verzekerde het zich van de nummer twee positie wereldwijd op het gebied van marktaandeel.

“Het datamanagementlandschap evolueert in een exponentieel tempo. Veeam is de ware marktleider en de meest vertrouwde partner om klanten te helpen veilig te navigeren door alle complexiteit en om de gegevens te beschermen die het bedrijf draaiende houden. Om deze positie te versterken, blijven we de status-quo uitdagen, innoveren en ervoor zorgen dat we anticiperen op de behoeften van de klant”, zegt Bill Largent, voorzitter van de Raad van Bestuur van Veeam. “Ik ben verheugd om Anand te verwelkomen als de nieuwe CEO van Veeam. Anand heeft uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsmodellen, het uitbreiden van de markt en het stimuleren van groei met een inclusieve, doelgerichte en mensgerichte cultuur. Iemand met de ervaring van Anand aan boord zal ons naar een nieuw, succesvol tijdperk leiden waarin we verder versnellen naar de cloud. Daarnaast biedt het de mogelijkheid voor Veeam om in de toekomst een beursgenoteerd bedrijf te worden.”

“Veeam is een uniek bedrijf dat aanzienlijk sneller groeit dan de markt. Ik ben verheugd deel uit te mogen maken van zo’n getalenteerd team op zo’n uitdagend moment voor het bedrijf”, aldus Anand Eswaran, CEO van Veeam. “De hoeveelheid data explodeert en is snel een van de belangrijkste activa geworden voor alle organisaties. Daarom zijn gegevensbeheer, beveiliging en bescherming cruciaal voor de manier waarop organisaties tegenwoordig werken, en het niet hebben van een robuuste strategie kan catastrofaal zijn. Veeam heeft een unieke kans omdat we midden in het data-ecosysteem zitten, met de meest robuuste ransomware-bescherming en de mogelijkheid om data te beschermen, waar deze zich ook bevinden.”

Eswarans strategische visie, inclusief leiderschap en track record in het stimuleren van groei, wordt breed erkend in de markt. Daarnaast heeft hij de perfecte achtergrond om Veeam te leiden om de volgende 1 miljard dollar aan ARR, en meer, te behalen. Bij RingCentral gaf hij leiding aan Product, Engineering, Sales, Marketing, Services, Customer Care, Operations, IT en Human Resources. Voordat hij bij RingCentral kwam, was Eswaran wereldwijd verantwoordelijk voor Microsoft’s Enterprise Commercial and Public Sector-activiteiten. Eerder in zijn tijd bij Microsoft leidde hij Microsoft Services, Industry Solutions, Digital, Customer Care en Customer Success – een wereldwijd team van 24.000 professionals.

Voordat hij bij Microsoft kwam, was Eswaran Executive Vice President van de Global Services-activiteiten bij SAP, goed voor 5,4 miljard dollar aan omzet, waar hij 17.000 professionals in bedrijfsprocessen en technologie leidde om de waardecreatie voor klanten en partners te versnellen via de bedrijfsapplicaties van SAP. Hij heeft meerdere andere leidinggevende functies bekleed, waaronder Vice President of Global Software Services bij HP, Vice President Global Professional Services bij Vignette (nu OpenText) en Senior Manager bij Braun Consulting (nu Fair Isaac).

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This