De 7 voordelen van e-mailbeveiliging in de cloud

15 december 2021

Momenteel gebruiken één miljoen bedrijven Office 365. Dat aantal zal waarschijnlijk blijven stijgen naarmate meer ondernemingen meer mensen laten thuiswerken. De meeste mensen weten wel waarom Office 365 zo populair is geworden. Eerlijk? Het is gewoon makkelijker. Doordat er geen hardware meer nodig is, hebt u minder kosten voor monitoring en onderhoud. Dankzij verschillende abonnementsformules per gebruiker en optionele extra functies stemmen bedrijven Office 365 eenvoudig af op hun specifieke behoeften. Zo laten SharePoint en OneDrive gebruikers vlotter samenwerken, zelfs van thuis uit.

Maar wat betekent dat voor de beveiliging van e-mails? Nu meer en meer organisaties de overstap maken naar e-mail in de cloud, overwegen heel wat ondernemingen ook e-mailbeveiliging in de cloud. Die aanpak helpt niet alleen e-mails optimaal te beveiligen voor wie Office 365 (of een andere oplossing voor e-mail in de cloud) gebruikt, maar biedt ook extra voordelen voor bedrijven die in hun kantoren nog gebruikmaken van Exchange.

Voordelen van e-mailbeveiliging in de cloud

  1. Sneller aan de slag en voortdurende updates – SaaS-oplossingen zijn snel op te zetten en krijgen voortdurend software- en beveiligingsupdates zonder downtime. Vanaf een plaatselijk systeem voor e-mailbeveiliging overstappen naar een cloudoplossing. Dat kan snel en eenvoudig. Er zijn al vele gebruikers gemigreerd van een lokaal naar een cloudoplossing. In de meeste gevallen kostte dat minder dan een uur, zonder dat de beveiliging in het gedrang kwam.
  2. IT-middelen heroriënteren – Geen hardware-onderhoud betekent dat u uw IT-teams kunt inzetten voor meer strategische initiatieven, zoals gebruikers voorlichten en bedreigingen proactief opsporen.
  3. Geen verborgen kosten – SaaS-oplossingen worden meestal per gebruiker aangerekend, met voorspelbare maandelijkse of jaarlijkse betalingen. Er is geen hardware en dus hebt u ook geen extra investeringen in infrastructuur of ongeplande onderhoudskosten.
  4. Makkelijk uit te breiden – Groeit uw bedrijf? U voegt naar believen nieuwe gebruikers toe, want per gebruiker is er één licentie. En omdat u geen hardware hoeft te upgraden, zet gebruikers toevoegen aan uw e-mailbeveiligingsplan uw IT-middelen niet extra onder druk.
  5. Mailverkeer stroomlijnen – Bent u overgestapt op een in de cloud gehost e-mailsysteem of bent u dat van plan? Dan heeft het niet veel zin om uw inkomende en uitgaande SMTP-verkeer naar een plaatselijke beveiligingsoplossing te pushen. Houd uw e-mail in de cloud en verklein zo de kans op vertraging of onnodige belasting van uw netwerkfirewall.
  6. Blijf conform – Bij sommige SaaS-oplossingen voor e-mailbeveiliging horen ook functies die bedrijven helpen de regelgeving na te leven. Goede email cloudoplossingen bieden onbeperkte cloudopslag met krachtige e-discovery, encryptie en DLP om gevoelige gegevens binnen uw organisatie te houden, en een volwaardige continuïteitsservice om uw bedrijf in alle omstandigheden draaiende te houden.
  7. Toegang tot geavanceerde e-mailbeveiliging – Nu e-mailbeveiliging in de cloud aan populariteit wint, investeren leveranciers van beveiligingsoplossingen almaar meer in innovatie op het gebied van cloudbeveiliging. Resultaat: geavanceerde e-mailbeveiligingsfuncties in de cloud zoals geavanceerde filtermogelijkheden en de CPU-emulation sandbox. Of, Office 365-gebruikers die bescherming tegen phishing en nepprofielen kunnen uitproberen en een API-gebaseerde inboxbeveiliging met artificiële intelligentie voor extra bescherming tegen allerlei soorten e-mailbedreigingen.

Organisaties die zijn gemigreerd naar e-mail in de cloud of dat van plan zijn, willen IT-middelen vrijmaken, groeien snel of zijn op zoek naar betere bescherming tegen geavanceerde bedreigingen. Heeft u het nog niet gedaan dan moet u dit zeker overwegen.

Stephanie Cavigliano

Stephanie Cavigliano

Stephanie Cavigliano is productmarketingmanager bij Barracuda Networks

Pin It on Pinterest

Share This