Panduit benoemt Shannon McDaniel tot nieuwe CEO

13 december 2021

De Raad van Bestuur van Panduit heeft Shannon McDaniel benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) met ingang van 1 januari 2022. McDaniel is nu nog de Chief Financial Officer van het bedrijf en volgt de huidige CEO Dennis Renaud op, die eind 2021 met pensioen gaat. Na zijn pensionering blijft Renaud de overgang ondersteunen in een adviesrol, gedurende het eerste kwartaal van 2022.

“Shannon McDaniel is een resultaatgerichte manager die zijn samenwerkende mentaliteit combineert met een commerciële en financiële achtergrond en Panduit’s sterktes gebruikt om het bedrijf verder te laten groeien”, zegt Andrew Caveney, voorzitter van de Raad van Bestuur van Panduit. “Shannon heeft ook veel vertrouwen bij onze medewerkers opgebouwd, waardoor de Raad van Bestuur ervan overtuigd is dat hij al zijn marktkennis en scherp zakelijk inzicht gaat inzetten om Panduit te leiden.”

Caveney voegt eraan toe dat McDaniel de rol van CEO op een ideaal moment overneemt. “Onze investeringshorizon voor de lange termijn, bekwame werknemers en flexibele bedrijfsprocessen hebben ons in staat gesteld een zakelijk momentum op te bouwen tijdens de crisisperiode. De digitale economie, het streven naar netto-nul CO2-uitstoot en de transitie naar steeds meer elektrische toepassingen hebben een grote impact op onze markten. Panduit is goed gepositioneerd om onze probleemoplossende aanpak te benutten voor technische uitdagingen en met nieuwe technologieën onze datacenter-, enterprise- en industriële activiteiten te transformeren.”

“Ik ben blij met de kans om als CEO van Panduit het bedrijf tijdens zijn volgende groeifase te leiden,” zegt McDaniel. “We hebben een geweldige strategie, getalenteerde en toegewijde medewerkers en een innovatieve cultuur, die voortdurend gericht zijn op het creëren van waarde voor onze klanten. Daarom ben ik bijzonder enthousiast over Panduit’s toekomst en de kansen die voor ons liggen.”

“Het is voor mij een grote persoonlijke en professionele eer geweest om Panduit 10 jaar te dienen – waarvan de laatste vier jaar als CEO”, zegt Renaud. “Panduit’s unieke erfenis van innovatie, kwaliteit, service en voortdurend verbeteren heeft onze bedrijfsgroei gestuwd. Ik ben er trots op hoe alle medewerkers van Panduit samenhorigheid, inclusie, verandering en een drang naar innovatieve uitmuntendheid hebben omarmd tijdens mijn hele ambtstermijn. Het bedrijf is in ervaren en bekwame handen bij Shannon, het leiderschapsteam, en onze uitstekende medewerkers.”

“Ik bedank Dennis voor zijn bijdrage aan het succes van Panduit”, zegt Caveney. “Gedurende zijn hele carrière heeft hij ons team uitgedaagd om gefocust te zijn en te blijven innoveren. Hij heeft een grote impact gehad op onze cultuur, met onder andere zijn gepassioneerde ondersteuning van ons diversiteits- en inclusieprogramma en aandrang om de 80/20-principes toe te passen. Dennis heeft ook bijzonder leiderschap getoond in deze ongekende tijden, door onze werknemers en klanten op de eerste plaats te zetten en transparant te werken.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This