Saudi Aramaco doet beroep op Seeq voor digitale transformatie

9 december 2021

Seeq Corporation, leverancier van geavanceerde analysesoftware voor productie en Industrial Internet of Things (IIoT), heeft een overeenkomst getekend met Saudi Aramco om de operationele analysestrategie van dit concern verder uit te breiden. Dit gebeurt als onderdeel van het Digital Transformation-programma van Saudi Aramco.

De overeenkomst geeft ingenieurs en materiedeskundigen bij Saudi Aramco toegang tot de selfservice- analyse die Seeq biedt, compleet met voorspellende modelleriing en analyse van gegevens. Ook kan Saudi Aramco nu gebruik maken van de visualisatietools van Seeq.

Voorbeelden van de manier waarop Saudi Aramco nu de oplossingen van Seeq zal toepassen, zijn:

  • Automatisering van foutdetectie in meerfasige metingen
  • Voorspelling van de deactiveringssnelheid van katalysatoren
  • Voorspelling van cokesvorming
  • Corrosie-analyse
  • Geautomatiseerde monitoring van Oilfield Advanced Process Control
  • Wagenparkbrede activabewaking
  • Operationaliseren van voorspellende analysemodellen voor inzichten in duurzaamheid

“Seeq geeft onze ingenieurs en materiedeskundigen gebruiksvriendelijke analysetools om datawetenschap echt te democratiseren. We zien dit als een belangrijk element voor het opschalen van de operationele analyses in de hele organisatie”, zegt Walid A. Al-Naeem, Manager van de afdeling Process & Control Systems van Saudi Aramco.

“We zijn verheugd om samen te werken met onze partner Crucial Solutions & Services (CSS) om Saudi Aramco’s industriële digitaliseringsinitiatieven te ondersteunen”, voegt Lisa Graham, CEO van Seeq, toe. “We zullen dit doen door gebruik te maken van big data, machine learning en andere innovaties op het gebied van computer science.”

“Seeq zal Saudi Aramco helpen de procesefficiëntie, productie-optimalisatie en interdisciplinaire samenwerking verder te verbeteren”, zegt Sulaiman Alzuhair, General Manager en oprichter van Crucial Solutions & Services. “We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met zowel Saudi Aramco als Seeq.”

Seeq heeft onlangs een Series C-financieringsronde van $ 50 miljoen bekend gemaakt. Deze investeringsronde werd geleid door private equity-bedrijf Insight Partners, terwijl ook Altira Group, Chevron Technology Ventures, Cisco Investments en Aramco Ventures deelnamen. De ronde bracht de totale financiering van Seeq sinds de oprichting in 2013 op ongeveer $ 115 miljoen.

Crucial Solutions & Services (CSS) is partner van Seeq binnen de Gulf Cooperation Council. Behalve via de eigen verkooporgansiatie is Seeq wereldwijd beschikbaar via een partnernetwerk van system integrators, dat training en ondersteuning biedt in meer dan 25 landen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This