Colt Technology Services versterkt Colt IQ Netwerk met samenwerking CityFibre

8 december 2021

Colt Technology Services breidt de reikwijdte van zijn metronetwerk uit in acht Britse steden, in samenwerking met CityFibre, het grootste onafhankelijke Full Fibre-platform van het Verenigd Koninkrijk. De samenwerking versterkt het Colt IQ Netwerk en de verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa en is daarmee complementair aan Colt’s exclusieve, 25-jaar durende overeenkomst met Getlink, om een ​​nieuw glasvezelnetwerk door de Kanaaltunnel te installeren en te exploiteren.

De samenwerking met CityFibre stelt Colt in staat om een innovatief toegangsmodel te hanteren voor het verbinden van zakelijke gebouwen als ‘on net’ locaties, zodat Colt volledig beheerde netwerkservices kan aanbieden. Dankzij de uitbreiding van de reikwijdte van het metronetwerk naar Leeds, Bristol, Slough, Bracknell, Reading, Milton Keynes, Edinburgh en Glasgow kunnen klanten van Colt toegang krijgen tot Colt’s on-demand netwerkoplossingen. Edinburgh en Glasgow komen hiermee op de 53e en 54e plaats in de lijst van metrosteden van Colt.

Het intelligente Colt IQ Network omspant 29.000 gebouwen, ruim 900 datacenters in Europa, Azië en de grootste zakelijke knooppunten van Noord-Amerika. Het stelt bedrijven in staat om hun vleugels wereldwijd uit te slaan.

Robin Farnan, executive vice president Operations & Engineering bij Colt: “Als bedrijf richten we onze focus op het vergroten van de reikwijdte en het stroomlijnen van de kosten. Dankzij de samenwerking met CityFibre kunnen we ons aanbod van metrodiensten verbeteren en kunnen klanten een gebouw in Edinburgh of Glasgow met New York of Tokyo verbinden. Dat kunnen ze geheel via het IQ Network van Colt doen, en ze profiteren daarbij van onze on-demand netwerkoplossingen van wereldformaat. De mogelijkheid om een dergelijke wereldwijde dienst aan te bieden brengt ons in een uiterst sterke positie om klanten te helpen om op internationale schaal te opereren en groeien.”

Andrew Wilson, hoofd Wholesale bij CityFibre: “Het Full Fibre-netwerk van CityFibre wordt in hoog tempo opgeschaald, zodat het in 2025 maar liefst 8 miljoen gebouwen kan bereiken. Onze stadsnetwerken stellen Colt in staat om onderscheidende diensten te ontwikkelen en zijn klanten een netwerkervaring van wereldformaat te bieden. Dat biedt bijzonder aantrekkelijke kansen voor klanten in het Verenigd Koninkrijk, en Edinburgh en Glasgow in het bijzonder. Het doet ons een genoegen om samen met Colt ondersteuning te bieden voor de wereldambities van het Verenigd Koninkrijk.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This