Keensight Capital verwerft meerderheidsbelang in online betaaldienstverlener Buckaroo

6 december 2021

Keensight Capital, een private equity-partij op het vlak van pan-Europese Growth Buyout investeringen, heeft een overeenkomst getekend om te investeren in Buckaroo, een vooraanstaande ‘next generation’ Payment Service Provider (“PSP”). Buckaroo is gevestigd in Nederland en België en verwerkt online betalingen voor meer dan 12.500 klanten. Keensight Capital zal Blackfin Capital opvolgen als meerderheidsaandeelhouder en samenwerken met het Buckaroo managementteam onder leiding van Paul Scholten. 

Buckaroo, opgericht in 2005, is een toonaangevende online PSP gevestigd in Nederland en België. Het bedrijf heeft een sterke voetafdruk in de Benelux en stelt haar zakelijke en middelgrote tot grote klanten in staat om een breed scala aan betaalmethoden en check-out integraties te accepteren. 

Na de investering van Blackfin Capital in 2017 heeft Buckaroo naast een krachtig internationaal aanbod op het gebied van betalingsverwerking, een scala aan innovatieve en diensten met toegevoegde waarde ontwikkeld zoals terugkerende betalingen voor bedrijven die gebruik maken van abonnementsmodellen, credit management, smart check-out en split-payments voor marktplaatsen. Hiermee heeft het zichzelf gepositioneerd als de strategische betalingspartner voor haar bekende Nederlandse klanten zoals Picnic, Decathlon, Youfone, Swapfiets en (RTL) Videoland. Daarnaast heeft Buckaroo haar activiteiten uitgebreid naar België en haar aanbod voor kleinere klanten versterkt door de overname van Payment Service Provider Sisow begin 2021. 

Keensight Capital zal het managementteam wat bestaat uit Paul Scholten, André Reumerman, Jelle Hoes en Maurits Dekker ondersteunen bij het voortzetten van de ambitieuze groeistrategie van het bedrijf. Sinds 2019 groeiden de inkomsten van Buckaroo jaarlijks met meer dan 30% in een aantrekkelijke sector die wordt gedreven door de groei en professionalisering van de e-commercemarkt. Met twintig jaar aan expertise als pan-Europese investeerder gericht op technologie en gezondheidszorg zal Keensight Capital Buckaroo helpen bij het versterken van de product roadmap zoals het uitbreiden van het aanbod, go-to-market mogelijkheden en geografische dekking, en het ondersteunen van het bedrijf tijdens de consolidatie van de sector. 

Paul Scholten, CEO van Buckaroo: “We zijn enthousiast dat we Keensight kunnen verwelkomen als onze partner in deze nieuwe fase van groei, zeker gezien de sterke reputatie van het team in het versnellen van groei en internationale ontwikkeling. We kijken ernaar uit om voort te bouwen op wat we hebben neergezet in de afgelopen 15 jaar. We zijn ervan overtuigd dat de sectorkennis en het Europese bereik van Keensight belangrijke aanwinsten zijn voor de ontwikkeling van ons bedrijf.” 

Eric May, Founding Partner bij Blackfin Capital Partners: “Buckaroo is wederom een goed voorbeeld van de wijze waarop Blackfin waarde toevoegt aan bedrijven waar het sterk in gelooft. Na de afsplitsing van Intrum Justitia hebben we het management in staat gesteld om het immense groeipotentieel van de online betaalmarkt te benutten. Vier jaar later, na een succesvolle verticale integratie, klantgerichte productontwikkeling en bolt-on acquisities, is het bedrijf tijd klaar voor de volgende groeifase met Keensight Capital. We zijn er trots op dat we tijdens deze reis met het uitstekende team van Buckaroo hebben samengewerkt en wensen hen het allerbeste.” 

Stanislas de Tinguy, Partner bij Keensight Capital: “We zien ernaar uit om Buckaroo en haar management team onder leiding van Paul Scholten te ondersteunen in de volgende fase van haar groeiverhaal. Dankzij de sterke organisatie, het solide platform, en het innovatieve en gedifferentieerde productaanbod voor het midden- tot grote klantensegment is Buckaroo uitgegroeid tot één van de toonaangevende aanbieders van next-generation betaaldiensten in de Benelux. Het bedrijf is nu uitzonderlijk goed gepositioneerd om de aantrekkelijke kansen van de Europese online betaalmarkt te benutten, om in versneld tempo te blijven groeien en een nog groter succesverhaal te worden.” 

De transactie zal naar verwachting in het eerste halfjaar van 2022 worden afgerond, mits aan de gebruikelijke voorwaarden is voldaan en De Nederlandsche Bank de transactie goedkeurt.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This