Deloitte en Knowliah versnellen digitalisering van risicobeperking en contractuele compliance in juridische functies

2 december 2021

Deloitte en het Belgische softwarebedrijf Knowliah slaan de handen in elkaar om de digitalisering van risicobeperking en contractuele compliance in juridische functies te versnellen en beter te ondersteunen. Door multidisciplinaire professionals samen te brengen, zal het partnerschap cliënten voorzien van een toonaangevende Enterprise Legal Management Solutions (ELMS) praktijk op maat. Een unieke samenwerking, met een sterke blik op de toekomst. 

Risicobeperking (risk mitigation) en contractuele compliance ontsnappen niet aan de digitaliseringsgolf in de juridische sector. Zonder de juiste technologie en strategisch advies lopen organisaties het risico om achter de feiten aan te lopen. Daarom bundelen Deloitte en Knowliah hun krachten. Door samen te werken willen ze de digitalisering van juridische afdelingen en hun stakeholders versnellen. Het resultaat van de samenwerking is efficiënte end-to-end tooling voor het digitaal afhandelen van juridische zaken. Dat gebeurt op een 100% compliant en risicobeperkende manier door de combinatie van Deloittes adviesvaardigheden en Knowliahs AI-gebaseerde software-oplossingen.

Modules op maat

Het gebruik van de nieuwste technologieën en tools is essentieel voor compliant en risicogerelateerd juridisch werk. Knowliah, meermaals door Gartner erkend als een wereldwijde Representative Vendor, bewijst haar toegevoegde waarde met haar Enterprise Legal Management platform. Dat platform biedt juridische afdelingen en hun stakeholders een set van combineerbare modules in verschillende plannen. Die kunnen allemaal op maat afgestemd worden naargelang de specifieke behoeften en eisen en de digitale volwassenheid van organisaties. 

Hans Van Heghe, CEO van Knowliah, bevestigt: “Door deze samenwerking tussen Deloitte en Knowliah kunnen organisaties nu nog beter profiteren van de hoogste expertise in elke stap van de digitalisering van hun risicobeperking en contractuele compliance. Dit gaat van een eerste analyse, een as-is review, tot de volledige gebruikname van de meest intuïtieve en geavanceerde Enterprise Legal Management tool op de markt. Met de verschillende modules binnen onze tool ondersteunen we alle dagelijkse werkzaamheden binnen juridische functies: Legal Matter Management, Contract Lifecycle Management, Legal Entity Management, Litigation Management en het Legal Client Portal of Knowledge Hub.” 

“Door deze samenwerking tussen Deloitte en Knowliah kunnen organisaties nu nog beter profiteren van de hoogste expertise in elke stap van de digitalisering van hun risicobeperking en contractuele compliance. Dit gaat van een eerste analyse, een as-is review, tot de volledige gebruikname van de meest intuïtieve en geavanceerde Enterprise Legal Management tool op de markt”, zegt Hans Van Heghe, CEO van Knowliah

Sneller en efficiënter

Deloitte, ‘s werelds grootste professionele dienstverlener, biedt expertise in het definiëren van vereisten voor contractueel operationeel beheer in al zijn aspecten. Daarbij is bewezen dat digitalisering helpt om snelheid, efficiëntie, risicobeperking en contractuele compliance te verbeteren. Samen met Knowliah zal Deloitte speciale trainingen geven omtrent het volledige gebruik van alle functionaliteiten van het Knowliah-platform. 

“Deloitte’s advies en expertise in combinatie met Knowliah als strategische partner zal organisaties nu helpen met de implementatie van Contract Lifecycle Management en/of Legal Matter Management op een manier die zowel tegemoetkomt aan hun zakelijke eisen als aan algemene industriestandaarden. Dit leidt tot een verhoogde efficiëntie in het afhandelen van contracten door middel van geavanceerde workflows en verbetering van de volledige levenscyclus van contracten, waardoor eisen voor GRC (Governance Risk & Compliance) worden ondersteund”, meent Jan Corstens, Partner Deloitte

Toekomstgerichte samenwerking

Deloitte en Knowliah tillen met hun toekomstgerichte samenwerking de efficiëntie van organisaties op het vlak van risicobeperking en compliance van juridische functies naar een hoger niveau door ELMS-mogelijkheden te implementeren, van het diagnosticeren van de bestaande ELMS-capaciteit tot het uitvoeren van lopende ELMS-activiteiten. Directe resultaten van deze samenwerking zijn onder meer de verbetering van contractuele compliance en significant minder compliancegerelateerde risico’s in legal management.

Jan Corstens, Partner Deloitte: “Deloittes advies en expertise in combinatie met Knowliah als strategische partner zal organisaties nu helpen met de implementatie van Contract Lifecycle Management en/of Legal Matter Management op een manier die tegemoetkomt aan hun business requirements en algemene industriestandaarden. Dit leidt tot een verhoogde efficiëntie in het afhandelen van contracten door middel van geavanceerde workflows en verbetering van de volledige levenscyclus van contracten, inclusief geautomatiseerde risicobeperking en compliance oplossingen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This