CSM werkt samen met Refracted Security, een specialist in ethisch hacken, om zijn klanten beter te beschermen en te begeleiden

18 november 2021

Cyber Security Management (CSM), de toonaangevende Belgische leverancier van Europese cyberbeveiligingsoplossingen, breidt zijn arsenaal aan ondersteuning voor grote ondernemingen uit door een partnerschap aan te gaan met Refracted Security, specialist in ethisch hacken.

Deze samenwerking vervolledigt het aanbod van CSM met een vrijwillige en mensgerichte veiligheidsaanpak. Er zullen echte aanvallen worden gesimuleerd, met als doel beveiligingsgebreken in bedrijven aan het licht te brengen zodat deze beter kunnen worden verholpen.   

Het aantal gevallen van cyberaanvallen blijft toenemen. Dagelijks berichten de media over acties van hackers, of het nu gaat om bedrijven, organisaties of spelers in de gezondheidszorg of de vervoersector. Om dit soort aanvallen beter te bestrijden en zijn klanten een betere beoordeling van hun beveiligingssystemen te kunnen bieden, is Cyber Security Management een strategisch partnerschap aangegaan met Refracted Security, een bedrijf dat gespecialiseerd is in ethische hacking.   

“Door penetratietests te combineren met hackpogingen, waar bedrijven bij betrokken zijn, zullen we beter passende begeleidingsdiensten kunnen aanbieden”, zegt Peter Braem, CEO van CS-M.    

Menselijke ondersteuning is ook een essentieel element om de klanten uit te leggen welke gevolgen deze acties voor hun bedrijf zullen hebben. “Wij kiezen duidelijk voor integrale ondersteuning”, verklaart Ben Van Erck, directeur van Refracted Security. “Hoewel 95% van de aanvallen te wijten is aan menselijk falen, speelt technische complexiteit ook een rol. Online beveiliging moet worden gedemocratiseerd en toegankelijk worden gemaakt. Het moet een recht blijven en mag geen voorrecht worden.” 

Ben Van Erck heeft uitgebreide ervaring in cyberbeveiliging. Voordat hij bij CSM kwam, werkte hij in Nederland en Singapore. Bij E&Y België bekleedde hij de functie van Security Partner met een erkende expertise in financiële diensten.   

Ethisch hacken: een welwillende aanpak 

Door samen te werken met Refracted Security wil CSM de positieve aspecten van ethische hacking benadrukken: “Het zijn erkende experts die met ons samenwerken”, zegt Peter Braem. “Hun integriteit is bewezen, ze zijn gepassioneerd om de technieken van hackers te bestuderen en te beheersen, maar ze op een positieve manier te gebruiken, bedoeld om de veiligheid te versterken en echte hackers tegen te gaan.”  

Deze aanpak biedt ook concrete hulp aan de cliënt, door uit te leggen hoe zijn bedrijfsactiviteiten door de ontdekte zwakke punten kunnen worden beïnvloed.   

“Voor CSM is deze samenwerking een toegevoegde waarde aan de assessment die we al aan onze klanten aanbieden,” legt Peter Braem uit, “Met Refracted Security hebben we nu een volledig beeld van de situatie van onze klant, omdat we nog verder gaan in de analyse van hun IT-beveiliging.”  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This