Schneider Electric lanceert AI-hub en benoemt Chief AI Officer

3 november 2021

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, maakt verdere stappen in de AI-strategie met de aanstelling van de eerste Chief AI Officer (CAIO). Daarnaast opent het bedrijf een wereldwijde AI-hub. Na verschillende AI-businesscases te hebben geïmplementeerd, zorgt de hub voor schaalbaarheid en levert het daarnaast  meetbare waarde aan huidige en toekomstige AI-projecten.

De nieuw aangestelde CAIO van Schneider Electric, Philippe Rambach

De nieuw aangestelde CAIO, Philippe Rambach, is verantwoordelijk voor het stimuleren van AI-innovaties op grote schaal die efficiëntie en duurzaamheid bieden dankzij datagebaseerde inzichten. Het bieden van de juiste technologieplatforms, analytics, procesbegeleiding en expertise, terwijl wordt samengewerkt met alle eigenaren van dataplatforms om de juiste basis voor datafederatie te creëren, is een belangrijke stap in deze digitale reis.

Focus op AI-innovatie

“Bij Schneider Electric geloven we dat AI de potentie heeft om complete industrieën te transformeren. Daarom is er een heldere en vooruitstrevende AI-strategie nodig, en aandacht van de C-suite,” zegt Peter Weckesser, Chief Digital Officer at Schneider Electric. “We moeten de best mogelijke voorwaarden en samenwerkingen creëren om AI-oplossingen te ontwerpen en leveren die voldoen aan de uitdagingen van onze klanten. De benoeming van Philippe en de opening van de AI-hub stellen ons in staat om unieke innovatieve AI-projecten op grote schaal te leveren en ons bedrijf toekomstbestendig te maken.” 

Schneider Electric helpt zijn klanten bij het verzamelen van data uit de hele waardeketen, wat van cruciaal belang is voor besluitvorming, wendbaarheid en decarbonisatie. Het bedrijf streeft ernaar ongestructureerde data om te zetten in waardevolle inzichten in bedrijfs- en milieuacties. De nieuwe AI-gedreven bedrijfsmodellen die Schneider Electric voor ogen heeft, vragen om nieuwe tools en benaderingen die de nieuwste AI-technologieën toepassen.

Naast het gebruik van AI om klanten te helpen efficiëntie en duurzaamheid te ontsluiten, richt de nieuw opgerichte wereldwijde AI-hub zich ook op de ontwikkeling van interne AI-applicaties die bij Schneider worden gebruikt en de acceptatie ervan op grote schaal. De hub zal het bedrijf in staat stellen om AI-gedreven te worden in alle interne domeinen, door technologie, processen en mensen te combineren.

Philippe Rambach: Chief AI Officer “We luisteren naar onze klanten en zien de behoefte aan geavanceerde AI-technologieën om hun uitdagingen op het gebied van energiebeheer, industriële automatisering en duurzaamheid op te lossen”, zegt Philippe Rambach, Chief AI Officer bij Schneider Electric. “Als organisatie streven we er voortdurend naar om digitalisering te bevorderen en ervoor te zorgen dat we op de meest efficiënte manier werken. In mijn nieuwe functie wil ik één cruciale vraag beantwoorden: hoe kunnen we de voordelen van AI benutten om efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit te stimuleren bij alles wat we doen? Ik kijk er naar uit om te zien wat de toekomst van AI bij Schneider Electric in petto heeft.” 

Rambach is afgestudeerd aan Ecole Polytechnique en kwam in 2010 bij Schneider Electric vanuit AREVA. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in strategie, innovatie en bedrijfsverantwoordelijkheid in vele sectoren. Hij bekleedde verschillende leidinggevende functies in de industriële automatisering. Meest recentelijk als SVP Industrial Automation Commercial, waar hij leiding gaf aan de commerciële organisatie. Rambach voert deze nieuwe wereldwijde rol uit vanuit Frankrijk en rapporteert aan de Chief Digital Officer, Peter Weckesser.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This