Infradata zet Europese groei door onder de naam Nomios

2 november 2021

Beveiligings- en netwerkprovider Infradata heeft zijn naam veranderd in Nomios. Onder de vlag van de Nomios Group zetten alle Infradata-bedrijven in België, Duitsland, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk de komende jaren in op verdere groei in Europa.

De naamsverandering markeert de transformatie van het bedrijf. Infradata begon 17 jaar geleden als netwerk integrator en is sindsdien ook uitgegroeid tot een cyber security expert. Nieuwe kantoren en overnames zorgden voor internationale uitbreiding en groei. Het bedrijf zag zijn omzet met 30% per jaar groeien tot 250 miljoen euro en telt inmiddels ruim 500 medewerkers, verspreid over twintig vestigingen. Het levert cyberbeveiligings- en netwerkdiensten aan meer dan 2.500 klanten wereldwijd, waaronder veel grote ondernemingen, tier-1 serviceproviders, openbare instellingen, datacentra en cloudproviders. Nomios is langdurig strategische partner van de belangrijkste leveranciers in de branche, zoals Palo Alto Networks, Juniper Networks, F5 Networks, Cisco, Vectra AI, Fortinet, Cybereason, en anderen.

De focus van Nomios blijft hetzelfde: een vertrouwde partner zijn in samenwerking met klanten en leveranciers om de best mogelijke oplossingen en diensten te creëren als het gaat om cyberbeveiliging en netwerkinfrastructuur. Omdat de digitalisering van de samenleving en de economie de afgelopen jaren in een stroomversnelling is geraakt, zijn die oplossingen en diensten belangrijker dan ooit. Veel van de klanten van het bedrijf maken deel uit van de vitale digitale infrastructuur en vertrouwen op Nomios voor het beheren en bewaken van hun netwerken.

Ad Scheepbouwer, voormalig CEO van onder meer KPN en TNT, is vorig jaar benoemd tot Non-Executive Chairman van de Raad van Bestuur. “De groeiende vraag naar cyberbeveiligingsdiensten heeft het bedrijf in staat gesteld om op steeds grotere schaal in Europa te opereren. Als Nomios Group zijn we in staat om de grootste pan-Europese leverancier van cybersecurity- en netwerkdiensten te worden”, zegt Scheepbouwer.

“Nomios speelt een sleutelrol in veel digitale netwerken in de wereld. De naamsverandering markeert een nieuwe fase in onze ontwikkeling. Als relatief jong bedrijf hebben we een aanzienlijke groei doorgemaakt. We kijken ernaar uit om die groei als Nomios voort te zetten en de digitale infrastructuren van onze klanten te beveiligen en te verbinden”, zegt Sébastien Kher, CEO van de Nomios Group.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This