Eclipse Foundation en OpenAtom Foundation gaan samen voor OpenHarmony OS

26 oktober 2021

De Eclipse Foundation, Europa’s grootste open source-organisatie, en de OpenAtom Foundation, China’s leidende open source stichting, hebben aangekondigd een strategisch partnerschap aan te gaan dat zich richt op OpenAtom’s OpenHarmony Operating System (OS). Het is om gezamenlijk een wereldwijde, leveranciersonafhankelijke en onafhankelijke open-sourcegemeenschap op te bouwen, zodat ontwikkelaars, leveranciers en systeemintegratoren hun wereldwijde bereik kunnen uitbreiden in één enkel, verenigd ecosysteem.

OpenHarmony is een gedistribueerd multi-kernel besturingssysteem van de volgende generatie, dat machines en aangesloten objecten in staat stelt samen te werken en software en hardware te delen. De partnerschap tussen de Eclipse Foundation en de OpenAtom Foundation heeft tot doel de ontwikkeling en adoptie van OpenHarmony te bevorderen. Ter ondersteuning hiervan zal de Eclipse Foundation aanvullende open source-projecten opzetten en een werkgroep met geïnteresseerde partijen oprichten om een compatibele implementatie van OpenHarmony op de wereldmarkt te ontwikkelen, te waarborgen en te promoten

“Het open source-model is duidelijk naar voren gekomen als de beste manier voor gemeenschappen over de hele wereld om samen te werken aan open en gedeelde technologie”, zegt Mike Milinkovich, uitvoerend directeur bij de Eclipse Foundation. “Door onze samenwerking met OpenAtom hopen we de innovatie in Europa en China te versnellen en zo een wereldwijde oplossing te creëren waar iedereen baat bij heeft.”

Ook Tao Yang, voorzitter van de Raad van Bestuur van de OpenAtom Foundation, juicht de samenwerking toe: “Een verenigde en diverse open source gemeenschap is van cruciaal belang voor de duurzame ontwikkeling van OpenHarmony. We kijken ernaar uit om samen met de Eclipse Foundation en ontwikkelaars over de hele wereld een historische bijdrage te leveren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This