Nutanix voor het eerst genoemd als visionair in het 2021 Gartner Magic Quadrant voor Distributed Files and Objects Storage

18 oktober 2021

Nutanix is geplaatst als visionair in Gartner’s 2021 Magic Quadrant voor Distributed Files and Objects Storage. Dit is de eerste keer dat het bedrijf erkend wordt in dit rapport. Nutanix blijft het aantal use cases voor zijn technologie uitbreiden en de erkenning in dit Magic Quadrant laat zien dat Nutanix tegemoet komt aan aanvullende eisen voor kritieke functionaliteit voor enterprises.  

“We zijn van mening dat de vermelding in het Gartner Magic Quadrant voor Distributed Files and Objects Storage een belangrijke erkenning is van het opslag-aanbod van Nutanix, dat tot doel heeft de operationele kosten te vereenvoudigen en te verlagen. Onze softwaregedefinieerde opslag biedt een oplossing voor klanten die hun ongestructureerde data-opslag willen moderniseren en verenigen, en ook voor klanten die nog niet klaar zijn om over te stappen naar HCI”, zegt Rajiv Mirani, Chief Technology Officer bij Nutanix. “Natuurlijk bouwt Nutanix Files and Objects ook voort op de rest van het Nutanix Cloud Platform, waar duizenden klanten op vertrouwen voor hun volledige compute-, netwerk- en opslagbehoeften in een gebruiksvriendelijk platform dat de beheerskosten verlaagt.” 

In maart werd Nutanix al eens erkend als 2021 Gartner Peer Insights Customers’ Choice vendor voor Distributed File System and Object Storage. Sinds 4 oktober 20211 hebben Nutanix Files en Nutanix Objects een 4.8/5 sterren rating.  

Nutanix-klanten benadrukken vaak eenvoud als een belangrijk voordeel om makkelijker dagelijks beheer, snellere implementatie en minder onderhoudsactiviteiten mogelijk te maken. Data-analyse en security worden ook vaak genoemd, evenals flexibiliteit en de mogelijkheid om een breed scala aan implementaties te ondersteunen. Ten slotte identificeren klanten een robuuste functieset, waaronder technologieën voor space reduction- en efficiëntie-technologieën, geïntegreerde resilience features en mogelijkheden voor data lifecycle management. 

Nutanix blijft zijn aanbod ook buiten zijn HCI-portfolio uitbreiden met onder meer ongestructureerde data-opslag. Zo zag het bedrijf in het meest recente fiscale kwartaal een toename van meer dan 100% op jaarbasis in nieuwe ACV-boekingen van opkomende producten. Daarnaast kondigde Nutanix vorige maand versterkte datadiensten aan voor gestructureerde en ongestructureerde data, waaronder betere prestaties voor moderne analytics applicaties, ongestructureerde data-tiering van on-premises naar de cloud en een nieuwe ongestructureerde data governance-service, Nutanix Data Lens. 

Meer informatie over Nutanix en een gratis exemplaar van dit rapport zijn beschikbaar op: www.nutanix.com/go/gartner-dfs-os. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This