Orange Cyberdefense biedt met nieuw kantoor in Antwerpen unieke ervaring voor klanten en medewerkers

7 oktober 2021

Orange Cyberdefense Belgium verhuist zijn Antwerpse kantoor naar een gloednieuwe site in Wijnegem. Het gebouw ligt langs het Albertkanaal en vormt een bijzonder kader voor zowel klanten als medewerkers. Zo is het kantoor als ontmoetingsplaats aangepast aan de vereisten van het nieuwe werken. Het paradepaardje van de site is het Cyber Experience Center, een verdieping waar klanten op een innovatieve manier aan live cases mogen deelnemen.

De verhuis naar Wijnegem is voor Orange Cyberdefense Belgium een nieuwe start na de pandemie. Aangezien het bedrijf zich op alle vlakken van andere spelers wil onderscheiden, koos het bewust niet voor een locatie in het centrum van Antwerpen of langs de Ring. Het kantoor bevindt zich in het midden van een gloednieuwe creatieve hotspot, meer bepaald op de Kanaalsite waar architect en kunsthandelaar Axel Vervoordt een galerij opende en verscheidene appartementen gebouwd heeft. Onlangs ontstond het gerucht dat ook rapper Kanye West er een stulpje zou hebben gekocht.

“Dit state-of-the-art kantoor is het begin van een nieuw hoofdstuk voor Orange Cyberdefense. De site in Wijnegem past volledig binnen onze identiteit en bedrijfsdoelstellingen. Het dynamische gebouw biedt een ideale omgeving om te connecteren, zowel intern als met klanten en partners en is een ideale uitvalbasis voor nieuw talent. Cybersecurity staat sinds de pandemie overal hoog op de agenda, daarom hebben we ook geïnvesteerd in interactieve ontmoetingsplekken zoals een Cyber Experience Center waar we gebruik maken van gamification en storytelling”, zegt Filip Verstockt, General Manager van Orange Cyberdefense Belgium.

Behalve de hoofdkantoren in Evere en Wijnegem heeft Orange Cyberdefense drie satellietkantoren in Gent, Rotselaar en Nijvel. Het bedrijf is op die manier overal goed vertegenwoordigd om nieuwe medewerkers aan te werven en in een aangename werkomgeving dichtbij huis te laten werken.

Hybride werken

Orange Cyberdefense heeft bij de keuze voor het nieuwe kantoor zowel naar de voordelen voor de klanten als de medewerkers gekeken. Die medewerkers zijn in de eerste plaats op zoek naar een aangename werkomgeving waar ze altijd een plekje vinden om hun taken efficiënt uit te voeren.

“De site in Wijnegem biedt een uniek karakter dat we niet konden vinden in een standaardkantoor in de stad. Onze mensen genieten hier van een prachtig uitzicht over bossen en water. Het kloppend hart van het nieuwe gebouw is de vierde verdieping die we als ontmoetingsplaats hebben ingericht. Daar kunnen mensen lunchen, overleggen, of zich ontspannen met een flipperkast of een spelletje darts”, zegt Veerle Claes, Executive Assistant bij Orange Cyberdefense.

Uiteraard is het gebouw ook uitgerust met nieuwe technologie die medewerkers onder meer toelaat om op afstand aan vergaderingen deel te nemen. Orange Cyberdefense zet immers volledig in op een hybride werkstrategie voor zijn personeel. “Na corona is snel duidelijk geworden dat fulltime op kantoor werken niet meer nodig is. Daarom zullen medewerkers mogen kiezen tussen werken van thuis, in het kantoor in Wijnegem of in een van de andere kantoren. Overal hebben we maatregelen getroffen om het hybride werken te ondersteunen, maar natuurlijk was het een voordeel dat we in Wijnegem vanaf nul konden beginnen”, zegt Kim Craenhals, Head of HR bij Orange Cyberdefense.

Cyber Experience Center

Ook voor klanten pakt Orange Cyberdefense in het Antwerpse kantoor uit met een unieke beleving. Zo is de zevende verdieping ingericht als Cyber Experience Center. Hier zullen klanten zelf mogen deelnemen aan live cases die zijn aangepast aan de specifieke context van hun bedrijf. “In onze eerste case simuleren we een ransomware-aanval. Deelnemers kruipen in de rol van een van de persona in de organisatie en mogen aan den lijve ondervinden wat de impact van zo’n aanval is op deze persoon en op het bedrijf”, zegt Filip Verstockt. “Aan de hand van LED-lichten in de vloer en allerlei geluidseffecten scheppen we een crisissfeer en willen we klanten bewustmaken van de potentiële gevolgen van ransomware voor hun organisatie. Uiteraard begeleiden we hen ook door te tonen wat ze moeten doen om zo’n rampscenario in het echte leven te voorkomen.”

Het Cyber Experience Center maakt deel uit van de innovatieve en vooruitstrevende strategie van Orange Cyberdefense. Ook voor HR-doeleinden zoals onboarding biedt de technologie nieuwe mogelijkheden. Zo zullen potentiële medewerkers en starters in de toekomst aan de hand van persona kunnen ervaren hoe het is om te werken voor Orange Cyberdefense.

Het nieuwe kantoor in Wijnegem opende op 1 oktober 2021 officieel de deuren voor de medewerkers van Orange Cyberdefense. Nadien zullen ook klanten worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en te klinken op de toekomst.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This