Barracuda introduceert software om in Microsoft 365 malware te vinden en datalekken te voorkomen

23 september 2021

Barracuda Networks introduceert Data Inspector. Hiermee kunnen organisaties die werken met Microsoft 365 geautomatiseerd bestanden in OneDrive en SharePoint scannen op de aanwezigheid van vertrouwelijke informatie en malware. De nieuwe tool biedt krachtige mogelijkheden voor dataclassificatie zodat organisaties verschillende soorten data kunnen identificeren, zoals persoonlijk identificeerbare informatie (PII), gebruikersgegevens en creditcardgegevens. Ook kunnen klanten hiermee vaststellen of gegevens intern of extern zijn gedeeld en waar ze zijn opgeslagen. Op basis van deze informatie kan bepaald worden hoe met deze gegevens omgegaan moet worden. 

Zorgen om databeveiliging

Een recent onderzoek van Barracuda biedt meer inzicht in de meningen en perspectieven van IT-beslissers wereldwijd over onderwerpen zoals Microsoft 365, databeveiliging, back-up en recovery en SaaS-oplossingen. Uit het onderzoek bleek dat databeveiliging een belangrijke zorg is voor organisaties, zowel vanwege security als om privacyaspecten. Ruim 7 op de 10 ondervraagden is bezorgd over het voldoen aan data- en privacyrichtlijnen (compliancy). Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat de beveiliging van data tegen cyberaanvallen of dataverlies – afkomstig zowel van externe als interne bronnen – een grote zorg is.  

  • 72 procent van de ondervraagden zegt bezorgd te zijn dat de data in Microsoft 365 getroffen wordt door ransomware
  • 52 procent zegt dat hun organisatie al een keer het slachtoffer is geworden van ransomware

Vertrouwelijke gegevens

Organisaties kunnen allerlei gevoelige data opslaan in hun OneDrive- of SharePoint-omgeving, waaronder bijvoorbeeld creditcardgegevens, BSN-nummers en netwerkgegevens. Dat maakt deze typen data kwetsbaar voor een datalek. Bovendien kan binnen Microsoft 365 ook ‘slapende’ malware, virussen en ransomware aanwezig zijn, die onopgemerkt blijven door de eigen beveiliging en slechts wachten op één verkeerde klik om ze te activeren. Met Barracuda Data Inspector kunnen klanten eenvoudig OneDrive en SharePoint scannen en zo vertrouwelijke data ontdekken. Vervolgens kunnen ze besluiten wat er met die data wel en niet gedaan mag worden, zodat opnieuw aan de geldende wet- en regelgeving wordt voldaan. 

Productspecificaties

  • De mogelijkheid om data te classificeren en specifieke informatietypes te identificeren, zoals ID’s van werknemers of studenten, projectcodenamen en andere vertrouwelijke bedrijfsinformatie.
  • Ontdekken of data intern of extern gedeeld is
  • Helpt eventueel opgeslagen malware, virussen en ransomware te identificeren en verwijderen
  • Maakt het mogelijk om automatische waarschuwingen te ontvangen met previews van geclassificeerde data
  • Stelt organisaties in staat om gebruikers te waarschuwen als zij data proberen op te slaan die mogelijk als vertrouwelijk wordt beschouwd

“Met Barracuda Data Inspector helpen we organisaties van data bescherming naar echte data security, die het eenvoudig maakt om de meest kritische informatie van een organisatie te identificeren en te beveiligen”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “Met Barracuda Data Inspector bieden we een unieke, krachtige tool om bedrijven beter beveiligen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This